5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

25 tonluk hırsızlık girişimi

Denizli'de TEDAŞ'a ait 25 ton ağırlığındaki elektrik trafosunu çalmaya çalıştığı öne sürülen 1 kişi suçüstü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Sevindik Mahallesi'nde TEDAŞ'a ait 25 ton ağırlığındaki yedekte bekletilen güç trafosu, 2 şahıs tarafından çalınmak istendi. M.Y. ve kimliği tespit edilemeyen 1 kişi, trafo etrafında keşif yaptıktan sonra 25 ton ağırlığı olan trafoyu taşımak için vinç kiralamaya karar verdi. Bir vinç şirketi ile anlaşan şahıslar, trafonun bulunduğu adresi verdi. Şahıslardan şüphelenen şirket yetkilisi Osman Eren, TEDAŞ'ı arayarak bilgi verdi. TEDAŞ yetkililerinin böyle bir durum olmadığını söyledi ve şahısları oyalaması için Eren'den yardım istedi. Şahıslarla Sevindik Mahallesi'ndeki trafonun yanında buluşan Eren, TEDAŞ yetkililerini beklemeye başladı. Yetkililerin gecikmesi üzerine şahısları oyalamak için trafonun çok ağır olduğunu söyleyen Eren, yükün 2 vinç yardımıyla kaldırılabileceğini ifade etti. Bu sırada TEDAŞ yetkilileri, trafonun bulunduğu yerin 50 metre ilerisinde bulunan karakola başvurarak polislerle olay yerine geldi. M.Y. isimli şahsı suçüstü yakalayan polis ekipleri, şahsı gözaltına aldı. Bu sırada gözcülük yaptığı iddia edilen şahıs ise kayıplara karıştı.
Sevindik Karakolu'nda ifadesi alınan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Şahsın, trafoyu hurda olarak satacağı ileri sürüldü. 

Kayıp zanlıyı arama çalışmaları devam ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 23:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?