2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

266 bin metreküp su boşa aktı

Denizli'de Gökpınar Barajı'ndaki kapaklardan birinin, çocuklar tarafından açılması sonucu 266 bin metreküp su boşa aktı. 

Edinilen bilgiye göre, Gökpınar Barajı kapaklarında maddi hasar meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine giden DSİ 212.Şube Müdürlüğü ve polis ekipleri barajın dolusavak birinci kapağının dışarıdan elektrik panosuna müdahale edilerek açık duruma getirildiğini ve hareket organlarının hasarlı olduğunu gördüler. Kapağın kapatılması için müdahalede bulunan ekipler, su akışını kesti. DSİ 212.Şube Müdürü Nuri Ünlü yaptığı yazılı açıklamada, kapağın saat: 16.30 sıralarında açıldığının tahmin edildiğini belirterek, "Kapak açıldığında göl seviyesi 331,28 metre ve göl hacmi 19 milyon 333 metreküp iken, kapağın kapatılmasından sonra göl seviyesi 331,12 metre ve göl hacmi 19 milyon 67 bin metreküp olarak belirlendi. Kapağın açılması ile kapanması arasında geçen 1 saat 45 dakika içinde 266 bin metreküp su boşalımının meydana geldiği tespit edildi" dedi.
 
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ihbarın gelmesinin ardından ekiplerin olay yerine gittiğini belirterek, "Tahminlere göre 2 saat boyunca barajın su saldığını belirledik. Kapağın mekanizmalarının bulunduğu kısımda hasar meydana gelmiş. İçeriye el sokularak butonlara basılmış. Yaptığımız soruşturmada olayı o bölgede oturan 3 çocuk tarafından meydana yapıldığını tespit ettik. Yaşları 12-13 olan çocuklardan birini yakaladık, diğer iki tanesinin ailesiyle irtibat halindeyiz. Çocuklar burada macera olsun diye, merak ile düğmelere dokunmuşlar. Herhangi bir sabotaj ya da hırsızlık söz konusu değil. Butonların bulunduğu yerin çelik muhafazalarla kapatılması gerekiyor. DSİ yetkilileri bu tür önlemleri alacaklar. Bizim ekiplerimiz bundan sonra bölgede sürekli bulunacaklar. Bölgedeki evlerde herhangi bir tehlike oluşmadı. Ancak dere yatağında biraz kabarma olmuş. Can ya da mal kaybı yok. Sadece barajda su azalması oldu" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?