2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

3 bin kişiye ilk yardım kursu verildi

Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, 2001 yılından bu yana dernek bünyesinde açılan ilk yardım kurslarında yaklaşık 3 bin kişiye sertifika verdiklerini söyledi.


Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan ilk yardım yönetmeliğine göre, tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 kişi için ve mekanik cihazların yoğun, yangın riskinin yüksek olduğu işyerlerinde her 10 personel için bir sertifikalı ilk yardım elemanın bulundurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Kızılay, 1960 yılından bu yana doğal afet kaza ve olumsuz olaylarda zarar görülebilirliği en aza indirmek için ilk yardım eğitimleri veriyor. 2000 yılından itibaren de uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu İlk Yardım Eğitim Referans Merkezi tarafından verilen ilk yardım eğitimleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. 2008 yılında da verdiğimiz ilk yardım eğitimlerinin kalitesi nedeniyle Türk Kızılay İlk Yardım Eğitimleri 'Avrupa İlk Yardım Referans Merkezi Onayı' aldı" dedi.


Dernek bünyesinde açılan ilk yardım kurslarında, kursiyerlere iki gün boyunca günde 8 saatten toplam 16 saat eğitim verildiğini kaydeden Habib Yıldız, verilen eğitimde bilgilerin pratik ve teorik olarak kursiyerlere aktarıldığını söyledi. Kursu başarı ile bitirenlere sertifika verildiğini belirten Yıldız, "Verdiğimiz kurs bitirme belgesi 3 yıl boyunca geçerliliğini koruyor. Üç yıl sonra kurs sahiplerine tekrar tamamlama eğitimi veriliyor. İlk yardım, sağlık ekipleri olay yerine gelene kadar hasta veya yaralıya yapılan müdahaledir. Olay anında yapılan doğru müdahale ile hayat kurtarmak mümkün. Dernek olarak bu duyarlılığa sahip 3 bin Denizlili vatandaşı ilk yardım eğitiminden geçirerek belge sahibi yaptık. Şu an aramızda olayı bir olumsuzlukta anında hasta veya hastalara doğru müdahale edebilecek 3 bin kişi bulunuyor. Bu sayının daha da artması en büyük isteğimiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 10:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?