2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

3 camide mevlid okutulacak

Yarın gece idrak edilecek olan Berat Kandili sebebiyle, Denizli İl Müftülüğü tarafından 3 camide vaaz verilerek mevlid okutulacak.


Denizli İl Müftü Vekili M.Kemal Ekicim, Berat Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandili'nin üç aylar içerisinde yer alan mübarek gecelerden biri olduğunu belirterek, bu gecenin iyi değerlendirilerek tövbe edilmesi gerektiğini söyledi. Dedikodu, iftira, kin nefret ve düşmanlık besleme gibi kötü huyları terk etmeden, fert ve toplum olarak huzura kavuşulamayacağını belirten Ekicim, "İsraf, tembellik, haksız kazanç sağlama ve benzeri davranışları da bırakmadan, ülkemizin kalkınamayacağını hatırımızdan çıkarmayalım. Milli birlik ve beraberliğimizin devamı için bizi birbirimize düşman eden, bizleri üzen ve düşmanlarımızı sevindiren fitme ve fesada yol açan davranışlardan uzak durmayı şiar edinelim. Bu gecede uyanık kalmak, ibadet etmek, Allah'tan af ve mağfiret dilemek, fakirleri sevindirmek, büyükleri ziyaret edip dualarını almak veya Kur'an ve iman hizmetinde bulunarak Din-i Mübin-i İslam'ın inkişafına vesile olabilecek hayırlı işlerde koşturmak gerekir. Zira insanın kendisiyle ilgili olarak çok mühim kararların verildiği bir anda gaflet ve uykuya dalması akıl karı değildir" dedi.


Denizli İl Müftü Vekili M.Kemal Ekicim, Berat Kandili sebebiyle il müftülüğü olarak Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Camii ve Çamlık Fatih Camii'nde yatsı namazıdan önce gecenin anlam ve önemi ile ilgili vaaz verilip, mevlid-i şerif tilavet edileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 14:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?