3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

3 çocuk evi daha hizmete girecek

DEVLET BAKANI KAVAF ÇOCUK EVİNİ ZİYARET ETTİ

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli ziyareti çerçevesinde Sarıgül Çocuk Evini ziyaret etti.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen ile birlikte Sarıgül Çocuk Evi'ne giden Bakan Kavaf'ı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve evde kalan kız çocukları ile görevliler karşıladı. Hayırseverler İbrahim Tefenlili ve Vedat Evran'ın tefrişatını yaptığı Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Sarıgül Çocuk Evi ziyaretine komşuların da katılması dikkat çekti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Çocuk Evi ile ilgili Bakan Kavaf'a bilgi verdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Kavaf, çocukların sosyal hayata hazırlanmaları, toplumla iç içe olmaları, komşuluk ilişkileri yaşamaları açısından çocuk evlerinin çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye genelinde 250 çocuk evi bulunduğunu söyledi. Sarıgül Çocuk Evi'nin sakini çocuklar, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden hazırladıkları kiraz reçeli, biber turşusu ve kurutulmuş biber ile kendi yaptıkları tarhanadan oluşan hediye paketini Bakan Kavaf'a takdim etti.

Denizli'de, Sarıgül Çocuk Evi ile birlikte toplam 11 çocuk evi hizmet verirken, her evde 6 olmak üzere toplam 66 çocuk bakıcı anneleri ile birlikte bu evlerde kalıyor. Denizli'de yıl sonuna kadar üç tane daha çocuk evinin hizmete girmesi planlanıyor.

DEVLET BAKANI KAVAF ÇOCUK EVİNİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 12:58:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?