3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

3 ilçede at eti operasyonu

KESİLMEKTEN JANDARMA OPERASYONU KURTARDI

Denizli'de kaçak at ve eşek kestikleri belirlenenlere yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, operasyonda kesilmiş at etlerinin yanı sıra, kesilmeye hazır 3 at bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışma sonucunda, Baklan, Çal ve Honaz ilçelerinde faaliyet gösteren suç örgütünün organize olarak kaçak et ve eşek kesmek süretiyle 5179 sayılı gıda kanuna aykırı faaliyette bulundukları ve haksız kazanç sağladıkları haberi alındı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda bahse konu suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesini müteakip, adli makamlardan alınan arama kararı ile adı geçen şüpheli ve kaçak malzemeleri ele geçirmek üzere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon neticesinde 3 ilçede 11 şüpheli gözaltına alınırken, kesilmeye hazır 3 at, 270 kilo at eti, kesilen ata ait ayak, kafa, deri ve sakatatlar ile, bir tabanca, 4 bıçak, bir kantar, 2 yular, 9 kancalı ip, 8 araç, 10 cep telefonu ve sim kart malzemeleri ele geçirildi.

Olayda yakalanan şüpheliler A.Ü., İ.Ü., M.D., Ş.T., O.T., A.T., A.Ü., A.S., M.A., Ş.B. ve S.D ifadelerinin alınmasından sonra mahkemeye sevkedildi.

KESİLMEKTEN JANDARMA OPERASYONU KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 18:17:02
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 18:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?