3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

3 ilçeye yeni hastane müjdesi

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tavas, Acıpayam ve Çal ilçelerine yeni hastaneler yapılacağını, ihtiyaç duyulması durumunda Çivril'e de yeni bir hastane yapılabileceğini belirtti.

Recep Akdağ, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelmek ve kentin sağlık profilinin çıkarılması amacıyla Denizli'ye geldi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve birçok protokol üyesi de incelemelere ve toplantılara katıldı. Bakan Akdağ, bir günlük ziyaretiyle ilgili basını da bilgilendirdi. Denizli'de sağlıkta dönüşüm projesinin büyük oranda başarıya ulaştığını belirten Akdağ, şunları söyledi: "Denizli'de acil hizmetler iyi yürüyor. Hastaneler arası işbirliği uyum içindedir. Yoğun bakım yeni doğan bakımda çok önemli mesafe alınmıştır. Yatak sayılarını koordineli şekilde biraz daha artıracağız. Evde bakım hizmetleri çok önemli bir hizmet olmuş. Hastane doğum oranları yüzde 99,5'a yaklaşmış. Anne ölümleri çok nadiren gerçekleşiyor. Ama en aza indirmeliyiz."

Bakan Akdağ, Tavas, Acıpayam ve Çal ilçelerine yeni hastaneler yapılacağını, ihtiyaç duyulması durumunda Çivril'e de yeni bir hastane yapılabileceğini belirtti.

Denizli merkezde hastanelerden oluşan bir yerleşke oluşturulacağını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu: "Denizli merkezde 1200 yataklı büyük bir sağlık kampusu yapacağız. Bunu TOKİ ile görüştük. Proje aşamaları tamamlanmak üzeredir. Bu arada ihale aşaması devam ederken bir başka alternatif üzerinde de çalışıyoruz. Arsaya göre projenin şekillenmesi gerekecek. Şehrin 30-40 yıllık geleceğini ilgilendiren bu büyük hastanenin ihalesini bu yıl içinde yapıp bitirmeyi ümit ediyorum. 600 yatak içinde genel hastane, onkoloji hastanesi, kalp ve damar cerrahi hastanesi, 300 yataklı kadın doğum hastanesi, 200 yataklı psikiyatri hastanesi, 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi olacak. Bunlar için süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu sene için de ihale yapılması için çalışacağız."

Bakan Akdağ, söz konusu yerleşke hastanesine ek olarak merkezde sağlıkta yeni projeler de yürütüleceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Merkezdeki Devlet Hastanesi eski binalardan oluşuyor. Burada yeni hastane birimleri oluşturacağız. Başkanımız Nihat Zeybekci ve Vali Yavuz Erkmen, TOKİ'ye vereceğimiz arsa konusunda bize destek olacak. Bütün Denizlili kardeşlerim bilmeliler ki onların sağlık hizmetlerini en iyi şekle getirmek bizim boynumuzun borcudur. Sekiz yıldır nasıl bunu yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.''

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:50:01
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem erdem IP: 88.250.229.xxx Tarih : 9.06.2010 19:34:35

kale hastanesi için ne düşünüyorsunuz kale muğla köylerinede hitap ediyor kadın hastalıkları dokdoru gönderebiliyormusunuz hazır olan hastaneleri bir çalıştır sonra birilerin ilçesine memnut et