7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

3 kişilik suç örgütü çökertildi

Denizli'de, 4 ilde çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduğu öne sürülen 3 kişi, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre; Konya, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'da nitelikli yağma ve haksız ekonomik çıkar sağlamak suçlarını işlediği ileri sürülen 3 kişilik suç örgütü çökertildi. 

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından Çivril ilçesinde bir petrol istasyonundaki görevli silah kullanılarak etkisiz hale getirildikten sonra 4 bin 858 YTL'nin gasp edildiği ihbarını alan ekipler, plakası belirlemeyen kırmızı renkli bir otomobili aramaya başladı. Yapılan araştırmada aracın Uşak'dan kiralandığı ve sahte plaka kullanılarak çeşitli illerde suç işlendiği belirlendi. 

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu örgüt lideri olduğu öne sürülen H.S. ve örgüt üyeleri olduğu iddia edilen B.A ve C.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üst aramasında ve otomobilde yapılan aramada gasp edilen 3 bin 570 YTL ile 4 adet cep telefonu, 4 adet sim kart, 4 adet kredi kartı, 1 adet diploma, çeşitli giysiler ile 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. 

Bu arada yapılan araştırmada, Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı ilçesinde bir benzin istasyonunda meydana gelen ve 780 YTL'nin silahla gasp edildiği olayın şahıslar tarafından işlendiği ileri sürüldü. Öte yandan şahısların cebinden çıkan Manisa otogarına ait emanet fişinin araştırılması sonucu, emanette 5 adet halı olduğu ve bu halıların da Konya'da bir camiden çalındığı tespit edildi. 

Gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 13:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?