2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

32. Turizm Haftası etkinlikleri

Denizli'de 32. Turizm Haftası kutlamaları başladı. 

Turizm Haftası'nın başlaması nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve Turizm Haftası Kutlama Komisyonu üyeleri, Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı makamında ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, turizmin yaygınlaştırılması ve iç turizme hareket kazandırmak amacıyla 1976 yılından bu yana 15-22 Nisan tarihleri arasının Turizm Haftası olarak kutlandığını belirterek, "1976 yılında ülkemizin yatak kapasitesi 50 bin iken bugün geldiğimiz noktada nitelikli yatak kapasitesi 600 bini bulmuştur. Yine 1976 yılında ülkemize gelen turist sayısı 1,5 milyon iken bugün bu sayı 23 milyon 500 bini bulmuştur. Bu anlamda turizmimiz iyi bir gelişme trendi yakalamıştır. Turizm, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için çok önemli bir sektör. Kutlamaya başladığımız Turizm Haftası'nın ülkemiz ve ilimiz turizmine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. Vali Hasan Canpolat, ülkemizde bir çok özel gün ve haftaların değişik vesilelerle kutlandığını, bu haftalardan birisinin de Turizm Haftası olduğunu ve turizm sektörünün çok önemli bir sektör olduğunu ifade ederek, "Biz bu yıl turizm haftasını daha yaygın ve anlamlı şekilde ele almayı planladık ve önümüzdeki yıllarda da bunu bu şekilde yürütmek istiyoruz. Turizm, hem dünyada hem Türkiye'de ve dolayısıyla Denizli'de de yükselen bir sektör. Denizli'de turizm açısından önemli oldukça önemli bir potansiyel var. Şimdiye kadar değişik vesilelerle Denizli'de tarım ve turizm potansiyeli olan sektörler olduğunu hep vurguladık. Bu hafta içerisinde de turizmi tekrar tekrar vurgulayacağız" dedi. 

Turizmin öneminin vurgulanması ve gelişmesi için ilk etkinliğin dün gerçekleştirildiğini, EGS Kongre ve Kültür Merkezinde ilk defa çok geniş katılımlı olarak "Turizm Bilgilendirme ve Koordinasyon" toplantısı yapıldığını belirten Vali Canpolat, "Bu geniş katılımlı toplantıda turizm sektörü temsilcileri ile turizmin geliştirilmesi ve karşılaşılan sorunların çözülmesi noktasında karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Biz Denizli'de turizm sektörünün önünün açık olduğunu düşünüyoruz. Özellikle termal turizm başta olmak üzere idare olarak turizm konusunda çok önemli çalışmalar sürdürüyoruz. Turizm sektörüne yalnızca kamu sektörünün değil, özel sektörün, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve en önemlisi halkın destek vermesi gerekiyor. Eğer böyle olursa Denizli turizmden çok büyük kazançlar sağlar. Turizm Haftası'nın hem ülkemiz turizmine hem de Denizli turizmine hayırlı olmasını, bol kazançlar getirmesini diliyorum ve ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında konferans, konser, yemek yarışması, sergi, halk oyunları gösterileri ve turizmde emeği geçenlerin ödüllendirilmesi gibi etkinlikler düzenlenecek.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 15:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?