2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

33 yıldan sonra yakışan veda

Denizli'de Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törenlerde duygulu anlar yaşandı. 33 yıllık öğretmen Hilal Contay, Türk Bayrağı'nı öperek görev hayatına veda etti.


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, protokol üyeleri ve öğretmenlerin katıldığı törende öğretmenler sahneyi bırakmadı. Öğretmenlerden oluşan koronun İstiklal Marşı'nı okuması ve saygı duruşunda bulunmasının ardından, yine öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Öğretmenler adına kürsüye çıkan ve 33 yıllık öğretmenlik hayatını noktalayan Hacı Halil Bektaş İlköğretim Okulu Müdürü Hilal Contay'ın vedası herkesi duygulandırdı. Konuşmasını tamamladıktan sonra çıkardığı Türk Bayrağı ile kürsünün yanından ayrılarak sahnenin ortasına gelen Hilal öğretmen, "Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl sesi, Kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü, Işık ışık dalga dalga bayrağım, Senin altında doğdum, senin altında öleceğim" diyerek bayrağı öptü. Hilal Contay'ın bu vedası dakikalarca ayakta alkışlandı. Hilal öğretmen yerine giderken de Türk Bayrağı'nı elinden hiç bırakmadı.
Öğretmenlerden oluşan koronun şarkılar söylediği törende, göreve yeni başlayan 22 genç öğretmen yemin etti.


Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerinin verilmesinin ardından, emekli olan 10 öğretmene de protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?