3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

35 yıllık kardeşlik yenilendi

35 YILLIK KARDEŞLİK YENİLENDİ

Denizli Belediyesi ile Hollanda'nın Almelo Belediyesi arasında 35 yıldır devam eden kardeş şehir ilişkisi protokolle yenilendi.

Denizli Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen protokol törenine, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Mustafa Ünal, Mustafa Gökoğlan, Şamil Çınar, Aytaç Turgut, Nilgün Ök, Mahmud Güngör, Hollanda'nın Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans, Başkan Yardımcısı Jan Van Marke, İletişim Uzmanı Gerda Wolters ile meclis üyeleri katıldı. Etüt Proje Müdürü Pınar Gülmez Ağırbaş'ın 2 kardeş şehir arasında sürdürülen projeler hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans, henüz 5 haftalık bir belediye başkanı olmasına rağmen, ilk ziyaretini Denizli'ye yaptığını kaydetti. 1975 yılında 2 şehir arasında kardeş şehir protokolü imzalandığını ve aradan geçen sürede başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Hermans, "1975 yılında temeli atılan kardeş şehir ilişkileri Hollanda'da örnek gösterilmektedir. İlişkilerimiz, her iki kültürün birbirini tanıması anlamında da faydalı oldu. Ziyaret öncesinde aldığım bilgilerde, sadece 2007-2010 yıllarını kapsayan bir önceki protokolümüz çerçevesinde, 9 projenin hazırlandığını, bunlardan 6'sının uygulandığını öğrendim. Bundan da büyük mutluluk duydum. Birlikte yeni projeler üreteceğiz" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise kardeş şehir ilişkileri kapsamında uygulanan projelerin önemine dikkat çekti. Protokolün 2010-2012 yıllarını kapsadığını kaydeden başkan Zeybekci, "Her iki belediyenin 35 yılı bulan kardeş şehir ilişkisi var. O zaman doğan çocuklar şimdi yetişkin insanlar oldu. 2 şehir arasındaki ilişki ise güçlenerek devam etti. Bu kardeşlik, Hollanda Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin de kardeş birlik ilişkisi kurmasına vesile oldu. Almelo nüfusunun yüzde 8'inin Türk olması, her iki şehirde de tekstil sektörünün gelişmiş olması bu kardeşliğin artarak devam etmesini sağladı. Belediye Başkanı seçildiğimde ilk ziyaretimi Almelo'ya yapmıştım. Bu kardeşliğin kurulmasında ve sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Denizli ve Almelo arasındaki kardeşlik protokolü Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans tarafından imzalandı.

35 YILLIK KARDEŞLİK YENİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:11:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 16:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?