3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

4.9 kiloluk kist, doktorları bile hayret ettirdi

Denizli’de 35 yaşındaki Ayten Özdemir’in sol yumurtalığından, 4 kilo 900 gram ağırlığında kist çıktı. Rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 2 çocuk annesi Ayten Özdemir'in yumurtalığından çıkan kist, doktorları da şaşkına çevirdi.

Yaklaşık 4 aydır bir şişlik hissettiğini ancak bunun kilodan ve üşütmeden meydana gelmiş olabileceğini düşündüğünü belirten Özdemir, "Bundan dolayı sık sık ilaç kullanıyordum. Denizli Devlet Hastanesi’ne gelerek Kadın Doğum Uzmanı Dr. İsmail Uryan’a kontrol olduğumda, yumurtalıkta kist olduğunu ve acilen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Doktorun isteğiyle ameliyat oldum ve kisti gördüğümde çok şaşırdım. Benim çocuklarım bile dünyaya geldiklerinde 2.5 kiloydu. Kistin boyutunu gördüğümde çok fazla şaşırdım. Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen hastane personeline teşekkür ederim" dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. İsmail Uryan, hastanın kendilerine karnında şişlik şikayetiyle geldiğini ifade ederek, "35 yaşındaki hastanın karnını dolduran çok büyük bir kitle vardı. Bu kist sol yumurtalıkta oluşmuş. Kistin alınması gerekliydi. Bunun için gerekli tahlilleri yaptırdık ve ameliyat sonunda 4 kilo 900 gram ağırlığında ve 37 santimetre eninde olan kist başarıyla alındı. Ayrıca kistin bu kadar büyümesi hastanın ihmalinden kaynaklanmıştır. Kist incelenmek üzere hastanemizin patoloji laboratuvarına gönderildi" diye açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 16:44:51
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?