2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

4 aylık iş umudu!

Denizli'de, ilk ve ortaöğretim kurumlarında dört ay müstahdem olarak çalışacak 70 kişi çekilen kurayla belirlendi. İş sahibi olacaklar büyük sevinç yaşarken, ismi çıkmayanlar üzüldü.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur'un birlikte düzenlediği 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında ilköğretim ve liselerde hizmetli olarak dört ay çalışacak 70 kişi kurayla belirlendi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kura çekimine 500 kişi katılırken, bazı ailelerin çocuklarıyla gelmesi dikkat çekti. Denizli 2. Noter Başkatibi İsmet Şimşek, kuraya katılacaklara gerekli bilgileri verdikten sonra kura çekimine geçildi. Kuraya katılanların büyük heyecan yaşadığı çekilişte, ilk kurayı bir çocuk çekti. Herhangi bir söylentiye meydan vermemek için kurada ismi çıkıp 4 aylığına da olsa iş sahibi olacaklar bir sonraki kurayı çekti. 70 asil, 30 yedek belirlenen kura çekiminde, kurada adı çıkan ancak salonda olmayanların yerine başkatip İsmet Şimşek çekerken, basın mensuplarına da çekiliş yaptırıldı.

Müstahdem olarak bu yıl sonuna kadar ilk veya orta öğretim kurumlarında görev yapacaklar büyük sevinç yaşadı. Büyük umutlarla kuraya katıldıklarını ancak çıkmadığını belirten bir vatandaş ise, "Hükümet bu halimizi görsün. 70 kişilik iş için 500 kişi başvurdu. Yaşanan ekonomik krizden dolayı aylardır işsisiz. Bize iş verilsin" dedi.

Çekilişle iş sahibi olanların isimleri Milli Eğitim Müdürlüğü'nde askıya çıkarılacak ve pazartesi günü öğle saatlerine kadar gerekli evrakların getirilmesi istenecek. Bir hafta eğitim görecek olan 70 kişi, 1 Eylül'de işe başlayacak ve dört ay çalışacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:47:01
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 17:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?