6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

4 bin fidan toprakla buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile başlatılan '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi' kapsamında Denizli'de 4 bin fidan dikildi.

Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklara ağaç sevgisini aşılamak ve yeşilin yaşatılması konusunda bilinçlendirmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile başlatılan '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi' çerçevesinde Denizli'de de fidan dikildi.

Honaz ilçesine bağlı Ovacık Köyü İğdealanı mevkinde düzenlenen fidan dikme törenine, Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet Altın, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, daire müdürleri, huzurevi sakinleri, yetiştirme yurdunda kalan çocuklar ile davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli'nin orman alanı bakımından Türkiye'ye örnek olan illerden biri olduğunu belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 14 bin fidanın toprakla buluşturulacak olmasının önemli olduğunu söyledi. İmzalanan protokol ile Denizli'de 4 bin fıstıkçamı, badem ve iğde gibi fidanların dikileceğini sözlerine ekleyen Acar, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, 8 hektarlık alana protokol üyeleri, yurtta kalan çocuklar, huzurevi sakinleri ve diğer katılımcılar tarafından fidanlar dikildi. -

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 18:32:07
Güncelleme :27 Mart 2012 Salı 18:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?