6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

40 köye yangın söndürme tankeri

40 KÖYE DAHA YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ DAĞITILDI

Denizli Valiliğinin katkılarıyla İl Özel İdaresi tarafından 40 köye daha yangın söndürme tankeri dağıtıldı.

Yapılan tören ile 4 yılda toplam 213 tanker, orman yangını söndürme, ev yangınlarında, ağaç sulamada, yol sulamada, olağanüstü hallerde temiz su temininde kullandırılacak. Zeytinköy Mahallesinde Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tesiste düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Gelen Sekreteri ve Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli'nin yangın riski en fazla olan illerin başında geldiğine dikkat çekerek, daha önce 173 köye tanker dağıtıldığını, düzenlenen törende ise 40 köye daha tanker verdiklerini belirtti. Vali Yavuz Erkmen ise, orman köylerine tanker dağıtımının tamamlanma noktasına gelindiğini belirterek, orman yangınlarının önüne geçebilmek için öncelikle insanları duyarlı hale getirmenin önemli olduğuna işaret etti.

Dağıtılan tankerler ile orman yangını ve ev yangınlarına müdahale edilebildiğine dikkat çeken Vali Erkmen, tankerlerin afetlerde değil sosyal faaliyetlerle kullanılmasını diledi. T

40 KÖYE DAHA YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 15:27:05
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?