2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

40 öğrenci Ankara'ya gitti

DENİZİLİLİ ÖĞRENCİLER ANKARA'YA HAREKET ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri' kapsamında Denizli'den ilk kafile 40 öğrenci ile yola çıktı.

İlk ve orta öğretim öğrencilerini kapsayan Türkiye'den 7 bin 455 öğrencinin katılacağı geziye Denizli'den 80 öğrenci katılacak. Bu öğrencilerden bir kısmı bugün yola çıktı. Öğrencileri uğurlamaya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz gezinin Ankara, Afyon ve Kütahya'ya kapsayacağını belirtti. 2006'dan bu yana bu gezileri tekrarladıklarını belirten Oğuz, "Bu gezilerin amacı genç nesilleri ecdadları ve onların hatıralarıyla buluşturmak. Milli Mücadele'nin nasıl gerçekleştiğini, büyük zaferlerin nasıl kazanıldığını öğrencilerimiz yerinde görecek" dedi.

Bu tür gezilerin öğrencilerin kültürel hayatına da katkı yapacağını ifade eden Oğuz, "Öğrencilerimiz bir çok müze de gezecek. Buralardan güzel bilgiler, güzel dostluklarla sağ salim ailelerinin yanlarına dönerler inşallah" diye konuştu. 3 gün sürecek olan gezide önce Ankara'ya gidecek olan kafile burada Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Namazgah Tepe'yi ziyaret ederk Ankara'da konaklayacak. Diğer gün Afyon ve Kütahya'yı ziyaret edecek olan kafile burada da Kocatepe, Zafer Müzesi, Zafer Tepe, Dumlupınar Müzesi gibi yerleri ziyaret edecek.

Kafilenin 26 Eylül'de Denizli'ye dönmesi bekleniyor.

DENİZİLİLİ ÖĞRENCİLER ANKARA'YA HAREKET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:46:00
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?