3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

40 yıllık soruna çözüm

40 YILLIK SORUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Denizli'de 40 yıldır her yağmurda zarar gören Dokuzkavaklar Mahallesi Hasan Güngör Spor Salonu altında kalan adalardaki sel mağdurları, yeni, modern ve depreme dayanıklı konutlara kavuşuyor.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Mayıs ayında yaşanan sel felaketinin henüz yaraları sarılmadan iki su baskınından mağdur olan bölgedeki vatandaşlarla bir araya geldi ve talepleri değerlendirerek 40 yıllık sorunu kökten çözmek için çalışmalara başladı. Sel mağdurlarının kısa sürede yaralarını saran ve yardım elini uzatan Denizli Belediyesi bu kez de konut sorunu çözümü için konuyu meclis gündemine taşıdı. Dokuzkavaklar Mahallesi, 3226 ada, 3229 ada, 3230 ada ve 3231 adadaki parsellerde selden etkilenen vatandaşlara ait parsel ve üzerindeki yapılarla birlikte bedellerinin belirlenmesi, karşılığında TOKİ konutları verilmesini içeren gündem maddesi Ekim ayı meclis gündeminde ele alınacak. Hak sahiplerine mevcut evinin bedeli oranında ev verileceği, kalanların ise mevcut evlerinde yaşamaya devam edeceği belirtildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bölgede sel felaketini önlemek için, alt yapı sorununun çözümünün neredeyse imkansız gibi göründüğünü belirterek, "Bizim oradaki sorunun kökten çözümü için önerebileceğimiz tek seçenek var. Oradaki evlerin karşılığını yine ev olarak, mülk olarak sunabileceğimiz bir dönüşüm projesi seçeneği var. Vatandaşların mülklerine karşılık ne önerebileceksek en yüksek değerle önerimizi yapacağız. Kalmak isteyen vatandaşları da asla zorlamayacağğız. Orada kalan vatandaşlara bu bölgede yaşamanın teknik olarak zorluklarını anlatacağımız rapor düzenleyeceğiz. Orada kalan vatandaşlara hiçbir güç ve kuvvet de buradan çık diyemez. Biz de böylece sorumluluklarımızı azaltıcı tedbirler almalıyız" diye konuştu.

40 YILLIK SORUNA KÖKTEN ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 14:47:02
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 14:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?