3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

44 yılda 3 büyük üzüntü

44 YILDA 3. BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Denizlispor 10 sezon mücadele ettiği Süper Lig'den düşmenin üzüntüsünü yaşıyor.

1966 yılında kurulan ve Denizlispor 44. yılında 3. defa Süper Lig'e veda etti.

Daha önce 2 defa düşen yeşil siyahlılar 1998-1999 futbol sezonunda Teknik Direktör Ersun Yanal ile Süper Lig'e çıktı ve 1999-2000 futbol sezonuyla birlikte Süper Lig mücadelesine devam etti. Süper Lig'de en uzun mücadelesini 1999-2010 tarihleri arasında yaşayan Yeşil-siyahlı ekipte, bu zaman zarfında Ersun Yanal, Tevfik Lav, Yılmaz Vural, Sakıp Özberk, Rıza Çalımbay, Giray Bulak, Nurullah Sağlam (2), Faruk Hadzibegiç, Mehmet Kulaksızoğlu, Güvenç Kurtar, Ali Yalçın, Ümit Kayıhan, Mesut Bakkal, Erhan Altın ve Hakan Kutlu Teknik Direktör olarak görev yaptı. Bu süre içinde Denizlispor'da Mustafa Baysal 3 sezon, Zafer Katrancı 2 sezon ve Ali İpek 5 sezon başkanlık görevinde bulunurken, 10 sezonluk Süper Lig macerasında en büyük başarıyı Rıza Çalımbay'la 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası'nda Sparta Prag ve Oliympic Lyon'u eleyip, 4. tura çıkarak gösterdi. O yıl UEFA Kupası'nı kazanan Porto'ya deplasmanda yenilip kendi sahasında berabere kalarak elenen Yeşil-siyahlılar, Avrupa kupalarında başarılı olan Türk takımları arasına ismini yazdırmayı başardı.

Ankaragücü ile berabere kalarak puanını 22'ye çıkaran Denizlispor, Sivasspor'un Beşiktaş deplasmanında aldığı bir puanın ardından, ligin bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak düşmeyi garantiledi. Bu hafta kendi sahasında Ankara'nın diğer temsilcisi Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Yeşil-siyahlılar bu maçın hazırlıklarını da sürdürüyor.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, ligin sonuna kadar mücadeleyi sürdürmek için uğraştıklarını ancak bunu başaramadıklarını belirterek, "Ligden düştüğümüz için büyük üzüntü yaşıyoruz. Gelecek sezon iyi bir yapılanmayla tekrar Süper Lige çıkmamak için hiç bir sebep yok. Biz geride kalan 3 maçımızı da kazanmak ve lige mücadeleci ruhumuzu sürdürerek veda etmek istiyoruz" dedi.

Teknik Direktör Hakan Kutlu, gelecek sezon takımın başında kalıp kalmayacağının yönetimle yapacağı görüşmenin ardından kesinleşeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 16:27:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 00:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?