3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

45 yıl sonra penisine kavuştu

Denizli'de 45 yıl önce ağabeyinin tüfeğinden çıkan saçmalarla cinsel uzvunu kaybeden şahsa operasyonla kol derisinden organ yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Karahisar beldesinde yaşayan 50 yaşındaki Hüseyin Ülker, henüz 5 yaşındayken, çoban olan ağabeyi Halil Ülker'in yanlışlıkla av tüfeğini ateşlemesi sonucu cinsel uzvunu kaybetti. Okula dahi gitmeyen Hüseyin Ülker'e, aradan 45 yıl geçtikten sonra Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla cinsel organ yapıldı.

Artık dünyaların kendisinin olduğunu belirten Hüseyin Ülker, "Ameliyatla hayatımı değiştiren doktorlarımı sırtımda bile taşırım" dedi. Pamukkale Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Özcan, daha önce hiç uygulanmamış bir teknik olan doku genişletici ile büyütülmüş kol derisinden penis yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özcan, ilk aşamada kol derisi altına doku genişletici yerleştirilip, haftada bir kez şişirilerek kol derisinin büyütüldüğünü, şişirme süresince 5 kez lazer epilasyon uygulanarak aşırı kıllı olan kol derisinin kıllardan arındırıldığını söyledi. Penis ve idrar kanalı yapılarak kol derisinin normal boyutunun 4 katına ulaşıncaya kadar şişirildiğini belirten Özcan, ameliyatta idrar kanalı ve penis oluşturulan kol derisi içine ereksiyonu sağlayacak protezler yerleştirilerek damarları ile birlikte kasık bölgesine mikrocerrahi teknik ile nakledildiğini söyledi.

Penis yapımı için 15x17 santimlik deri kullanılmasına rağmen kol derisinde bir eksiklik olmadığını belirten Özcan, "Uygulanan teknikle kol derisinden yapılan penis, eski tekniğe göre estetik ve fonksiyonel olarak çok daha iyi olacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 19:12:44
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 19:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?