2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

48 köye su tankeri

DEVLET BAKANI KAVAF KÖYLERE SU TANKERİ DAĞITTI

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de su tankerinin köylere dağıtımını yaptı.

Çamlık Mesireliği'nde yapılan törene Bakan Kavaf'ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile daire başkanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk sözü Yeşilyayla Köyü muhtarı Türkiye Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Sebahattin Çolak aldı. 1977 yılından bu yana muhtarlık yaptığını belirten Çolak, "Ben kendi köyümdeki hadiseyi anlatacağım. Üç katlı ev yanıyordu. Bu tanker sayesinde söndürdük. Şimdiye dek aldığımız en büyük hizmet tankerdir" dedi. Çolak, diğer köy muhtarlarından bir isteği olduğunu belirterek "Eşşeğe bile dam yapılıyor. Bu tankerler için de bir yer yapın. Soğukta, sıcakta bozulmasın" diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de yerelleşme artıkça böyle hizmetlerin daha kolay olacağını ifade ederek "Benim köy muhtarlarından bir isteğim var. Ne olur köyünüze çok katlı ev yaptırmayın. Köyün o güzel yapısını bozdurmayın" dedi. Vali Yavuz Erkmen de köylere her zaman destek çıktıklarını ve bundan sonra da vatandaşlara kapılarının açık olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise kalkınmanın üç temel unsuru olduğunu belirterek "Bunlar yerelleşme, demokratikleşme ve sivilleşmedir. Yereli ne kadar güçlendirirseniz, ne kadar yetkilerini artırırsanız yerelin kendine göre çözeceği üreteceği çözümler, merkezi otoriteye göre daha etkili olur. Bu biilinen bir gerçektir. Yereldeki hizmetlerin artırılması icin hem bu çalışmaları yapacağız hem de yerelleşme, sivilleşme ve demokratikleşme devam edecek. Referandum da bunlardan bir tanesi" dedi.

Konuşmaların ardından 48 köye su tankeri dağıtımı yapıldı.

DEVLET BAKANI KAVAF KÖYLERE SU TANKERİ DAĞITTI
DEVLET BAKANI KAVAF KÖYLERE SU TANKERİ DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 16:12:02
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 18:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?