2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

5. Ege Tarım Fuarı açıldı

5. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

EGS Fuar Alanı'nda açılan Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Sanayi Odası, KOSGEB, Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası destekleriyle gerçekleşen fuarda yaklaşık 100 firmanın ürünlerini tanıtacağı belirtildi.

Türkiye genelinden 50 bini aşkın kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuarın açılış törenine, Denizli Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, oda başkanları, iş adamları çiftçiler ve davetliler katıldı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, ticaret ve sanayi alanlarında büyük rekabet yaşandığını, fuarcılık ve reklam gibi konuların bu konuda ön plana çıktığını söyledi. Özer, Denizli'nin her zaman tekstille anıldığını anlattı. Tek bir sektöre bağlı kalınmaması gerektiğini belirten Özer, DTO olarak tarım sektöründe kendilerinin de öncülük yaptıklarını söyledi.

Denizli Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ise, yaşamın temelini tarımın oluşturduğunu, tarım sektöründe son yıllarda teknolojiye uyularak ilerleme kaydedildiğini söyledi. Çiftçilerin topraklarını tahlil ettirerek ne ekebilecekleri konusunda bilgilendirdiklerini belirten Sinan, bir metre toprağın bile heba edilmeden ekilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler fuar alanını gezerek stant açan firmaların ürünlerini inceledi. Kale Kaymakamlığı tarafından açılan stantta davetlilere biber tatarı ikram edildi. 1 Mart tarihine kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık kalacak fuarda, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, traktörler ve ekipmanları, hayvancılık, hayvansal üretim teknolojileri ve ekipmanları, seracılık, tohum, fide, gübre üreticileri ile sulama sistemleri ve teknolojileri stantları bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 20:16:49
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 20:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?