8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

5 köyde yaklaşık 200 ev hasar gördü

Denizli'nin Çameli ilçesinde meydana gelen depremde 5 köyde yaklaşık 200 ev hasar gördü. 

Bugün saat 11:23'te merkez üssü Çameli olan 5.1 şiddetinde deprem oldu. Başta Çameli olmak üzere Denizli ve Muğla ile çevre ilçelerde de hissedilen depremde şu ana kadar can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Gürsu, Elmalı, Taşcılar köyleri ile Kirazlı Yaylası'nda 200 evin hasar gördüğü öğrenildi. Depremde Gürsu köyündeki evlerde hasar meydana gelirken, panik ve korkuyu atlatan köylüler hasar gören evlerindeki eşyaları dışarı çıkarmaya başladı. Gürsu Köyü Muhtarı Mevlüt Akyol, depremi çok şiddetli hissettiklerini belirterek, "Hazırlıksız yakalandığımız deprem bizi çok korkuttu. Biraz daha sürseydi belki köyde yıkılmayacak ev kalmayacaktı" dedi. 

Evi hasar gören Elif Olgun isimli kadın ise depremin tarlada çalıştıkları sırada meydana geldiğini belirterek büyük korku yaşadıklarını söyledi. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Çameli Kaymakamı Osman Uğurlu ve diğer yetkililerle birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Denizli Valisi Canpolat, şu ana kadar gelen bilgilere göre yaklaşık 200 evin hasar gördüğünü can kaybı ve yaralı olmadığını söyledi. 

Öte yandan, depremden etkilenen köylere 100 çadır ve seyyar mutfak ile hasar tespit ekibi gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 16:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?