3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

5 yıldızlı otelde acı ölüm

Antalya'da, 5 yıldızlı bir otelin lüks odasının terasında bulunan havuzda boğularak hayatını kaybeden dört yaşındaki Tarık Kadir Bayram bugün Denizli'de toprağa verildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Kundu bölgesinde bulunan ve geçen Cumartesi günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu tarafından hizmete açılan Melas Otel'de meydana geldi. Almanya'da yaşayan Yalçın Bayram ile Sibel Bayram çifti, dört yaşındaki çocukları Tarık Kadir Bayram ile birlikte tatillerini geçirmek üzere Antalya'ya geldi ve oteldeki villa tarzında bulunan süper lüks odaya yerleşti. Odanın terasında bulunan şezlonglar üzerinde güneşlenen aile daha sonra uyudu. Bu sırada uyanan dört yaşındaki Tarık Kadir, havuza düşerek boğuldu. Ailesi tarafından havuzda ölü bulunan çocuk, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere dün gece memleketi Denizli'ye getirildi. Küçük Tarık, bugün öğle namazını müteakiben Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Bayram Ailesi ve yakınları cenazede büyük üzüntü yaşadı. Baba Yalçın Bayram, otelin gerekli uyarı tabelasını koymadığını ve uyarıda bulunmadığı için olayda ihmal olduğunu ileri sürdü.

OTEL HAKKINDA DAVA AÇACAĞIZ
Otel hakkında dava açacaklarını belirten Yalçın Bayram, şöyle konuştu: "Ben savcılıkta çekilen fotoğrafları gördüm. Çocuğum öğleden sonra saat 4-5 sıralarında vefat etti. Ama fotoğraflar gece çekilmiş. Biz oradayken levha yoktu ama sonra çekilen fotoğraflarda levha var. O insanlar benim çocuğumun ölmesini istemediler ama ihmal var. Biz yol yorgunuyduk ve uyuduk, çocuk da boğuldu. Bizi uyarsalardı ve o tehlikeyi görseydik o odayı terk ederdik."

Bir metre derinliğinde havuz olduğunu ve havuzun ağzına kadar su olduğunu ifade eden baba Yalçın Bayram, şunları söyledi: "Olayda bizim de hatamız var ve bunu üstleniyoruz. Ama otel havuzla ilgili uyarıcı levhayı koysaydı benim çocuğum şimdi yaşardı. Ben çocuğumun iyi anılmasını istiyorum. Ben çocuğuma aşığım ve hep böyle kalacağım."

Kendilerine ait esas odanın başkalarına verildiği için iki günlüğüne olayın gerçekleştiği odanın kendilerine verildiğini belirten Yalçın Bayram, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımızı gören görevliler bizi uyarmalıydı. Bizim de hatamız var. Ama manevi olarak hatalıyız. Asıl hata otelde. Odada havuzun olduğunu biliyorduk ama bize çocuklarınız var o yüzden başka bir oda verelim diyebilirlerdi. Otelin ihmali var. Bu ihmal için de çocuğumun hakkını arayacağım."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 18:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?