3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

50 bin çekirdek toprakla buluştu

DENİZLİ'DE 50 BİN ÇEKİRDEK TOPRAKLA BULUŞTU

Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi'nin sürdürdüğü 'Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun Kampanyası kapsamında toplanan 50 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle süren kampanya kapsamında toplanan çekirdekler bir bir toprakla buluşuyor. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Merve Karaayvaz ve konsey üyeleri, Çamlık-Tavas Yolu 2. Çeşme mevkiinde toplanan çekirdekleri toprağa gömdü. Konsey Başkanı Şamil Çınar, özellikle yaz ortasında başlanmasına rağmen son derece önemli bir başarı elde edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu başarının mimarları gençlik ve kadın meclisimizdir. İnsanların hiç de dikkat etmediği, belki de farkında bile olmadığı meyve çekirdeğinden nasıl bir ağaç meydana geldiği bu uygulamayla görülmüş oldu. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine bir katkıda bulunmuş oluyoruz."

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu da vadi ve dere yataklarının bu şekilde ağaçlandırılacağını ifade ederek, "Bu çalışmayla yangınlara karşı da bir önlem almış olacağız. Meyve ağacı olması yangın açısından önemli. Yaban hayatın korunması için de bir gıda maddesini yetiştirmiş olacağız" dedi.

DENİZLİ'DE 50 BİN ÇEKİRDEK TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 15:27:03
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 23:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?