3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

50 bin YTL ceza intihar ettiriyordu

Denizli’de kaçak yapı sebebiyle 50 bin YTL cezaya çarptırılan bir kadın, belediye binasından atlayarak intihara kalkıştı. Fatih Mahallesi 1936 Sokak’ta 3 katlı kaçak bina inşa eden Huriye Tektunç (52) adlı kadın, belediye tarafından 50 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Bugün öğle saatlerinde Denizli Belediyesi’ne gelerek, Hesap İşleri Müdürlüğü’ndeki görevlilerden cezanın iptali konusunda yardım isteyen ancak olumsuz cevap alan Huriye Tektunç, bir anda pencereye koşarak atlamak istedi. Belediye görevlilerinin durumu fark ederek müdahale etmesiyle Tektunç’un intihar girişimi engellendi. Sinir krizi geçiren Tektunç, odada bayılınca 112 Acil Servisi’nden yardım istendi. Belediyeye gelen 112 Acil Servisi görevlileri Tektunç’a odada ilk müdahalesini yaptı. Sakinleştirici iğne yapılan Huriye Tektunç daha sonra evine götürüldü.

Denizli Belediyesi ekiplerinin ihbar üzerine yaklaşık 2 ay önce kaçak yaptığı evine 50 bin YTL ceza kestiğini belirten Hayriye Tektunç, "Uzlaşmak için dilekçe verdim. Encümen toplantısında ceza indirimine gidilebileceğini söylediler ancak bir sonuç çıkmadı. Hesap İşleri Müdürlüğü görevlileri ile görüşürken olumsuz yanıt alınca kendimi kaybettim. Bu parayı ödemem mümkün değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?