2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

50 yaş üstü bilgisayar öğreniyor

BİLGİSAYAR KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi' 16 bin 500 Euro hibe ile desteklediği ve Halk Eğitim Merkezi'nin ikinci Avrupa Birliği projesi olan 'Dünyada Bir Pencere Aç Projesi' kapsamında 50 yaş ve üstü pilot grup 25 öğreniciye bilgisayar eğitimi verildiği belirtildi.

Proje kapsamında ilk eğitimin merkeze bağlı Hisar Köyü'nde mobil otobüste 13 kişiye verildiğini belirten Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, proje ortakları Türkiye, İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Polonya ile Varşova, Prag ve Senigallia'da toplantılar düzenlendiğini söyledi. Projenin bir Avrupa Birliği projesi olmasının farkındalığının oluşturulduğunu söyleyen Mahmut Oğuz, "Bu proje 50 yaş ve üstü için düzenlediğimiz ilk proje. Böyle bir projenin 50 yaş ve üstü için mobil bir ortamda gerçekleşerek ihtiyacı olan öğrenicilerimize kendi mahallelerinde ulaşması bulunmaz bir fırsattı. 13 kişi Hisar Köyü'nde açtığımız mobil otobüsümüzde bilgisayar eğitimi gördü. Eğitimlerimiz halk eğitim müdürlüğü salonunda 25 kursiyerle devam ediyor. Kursumuza yoğun talep geliyor" dedi.

Kursta öğrencilere genel bilgisayar kullanımı eğitimi verildiğini ifade eden Müdür Oğuz, "Kursu tamamlayanlar yakınlarıyla internet ortamında görüşebilecek, bankalarda işlerini daha rahat takip edebilecek, haberleri okuyup dünyaya daha bilinçli bakacaklar" dedi. 1 Ağustos 2008'de başlayan projenin 31 temmuz 2010 tarihinde tamamlanacağı, kursları başarı ile tamamlayanlar için mezuniyet töreni yapılacağı belirtildi.

BİLGİSAYAR KURSLARINA İLGİ BÜYÜK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 17:01:01
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 14:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?