3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

582 konut hak sahiplerine teslim edildi

Denizli'de Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 582 konut daha hak sahiplerine teslim edildi

Denizli Belediyesi'nin Bağırsak Deresi civarında gerçekleştirdiği Gecekondu Dönüşüm Projesi Kentsel Yenileme Uygulaması kapsamında, tamamlanan 2. etap 582 konut daha da düzenlenen törenle halk sahiplerine teslim edildi.

Dokuzkavaklar Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kura törenine Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve yeni konutların sahipleri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kısa süre öncesine kadar Bağırsak Deresi civarında sağlıksız koşullarda yaşayan vatandaşların, proje sayesinde modern bir kent yaşamına kavuştuklarını ifade etti.

Zeybekci, "Geçmişte burada yaşayan vatandaşlar sırtlarında cenazelerini indirmek zorunda kalıyorlardı. Yeni gelinler, üzerlerinde beyaz gelinlikleriyle evlerine kadar yürüyerek çıkmakta zorlanırken, şimdi modern konutlarda oturacaklar. Burada yaşayan insanlara sorulduğunda 'Bağırsak Deresi'nde oturuyorum' demeye utanıyorlardı. Artık başları dik, gururla, 'Aktepe'de, Akvadi'de, Akevler'de oturuyorum' diyebilecekler. Bağırsak Deresi'nin pisliği içinde sürekli hasta olan çocuklar artık daha sağlıklı koşullarda oynayabilecekler" dedi.

Vali Yavuz Erkmen de, yeni konutların sahiplerini tebrik ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından 582 konut, kura çekimi gerçekleştirilerek, hak sahiplerine teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın candoğan IP: 88.251.145.xxx Tarih : 9.03.2009 20:01:12

582 adet çekilen kurasonuçlarının listesini ve haksahiplerini internette görebilecekmiyiz..teşekkürler