3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

6. Ege Tarım Fuarı açıldı

6. EGE TARIM SERA VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

6. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı, EGS Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Vekili Abdullah Acar, Vali Yardımcıları Nevzat Sinan ve İsmail Tezel, Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, ORION Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Güngör ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan ORION Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, 2010 yılı içerisinde Türkiye'de Tarım Fuarı'nın ilk olarak Denizli'de açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını, bu yıl fuara katılımın çok yoğun olduğunu ve fuar alanının tamamen dolduğunu belirterek, bu başarının Denizli'nin başarısı olduğunu söyledi. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de, tarımda yaşanan olumlu gelişmeler yanında olumsuz gelişmelerde olduğunu, Denizli'de pamuk üretim alanının 165 bin dekardan 22 bin dekara düştüğünü söyledi. Türkiye'de hayvancılığın gelişmesi için süt tozu ve canlı hayvan ithaline izin verilmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Gemici, Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinin borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Denizli Vali Vekili Abdullah Acar da, dünyanın en stratejik ve kritik sektörlerinden birisinin tarım sektörü olduğunu ifade ederek, "Bitkisel ve hayvan üretim sektörü sosyal ve ekonomik olarak göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. İlimiz ve ülkemiz açısından hiçbir zaman ihmal edilemeyecek hassas bir konudur. Coğrafi konumu itibariyle ülkemiz ve Denizli bitkisel ve hayvansal üretimde arazi varlığı, işgücü ve ekonomik özellikleri bakımından yeni bir tarım vizyonu oluşturmaktadır. Denizli'de sanayi ve turizmin yanında tarım da önemli bir yer işgal etmektedir. Denizli'de son yıllarda tarımın yanında hayvancılık da önemli bir gelişme gösterdi. Büyükbaş hayvancılık, tavukçuluk ve son yıllarda da alabalık üretiminde kayda değer gelişmeler yaşandı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı Vali Vekili Abdullah Acar ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. 157 firmanın katıldığı fuar açılışının ardından protokol üyeleri ve davetliler standları gezerek sergilenen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

6. EGE TARIM SERA VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 17:40:00
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 20:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?