6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

6 bin lira peşinatla konut

TOKİ VE DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN 6 BİN LİRA PEŞİNATLA KONUT

Denizli Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle Aktepe Mahallesi Akvadi Mevki'ne yapılan Ak Evler'den 97'si, 6 bin lira peşinat ve kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere çekilişsiz kurasız başvuru önceliğine göre satışa sunuldu.

İşbirliği kapsamında TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi makamında ziyaret etti. Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Mustafa Ünal ve Nilgün Ök'ün de hazır bulunduğu ziyarette Finansman Müdürü Ayhan Karaca, TOKİ'nin Türkiye genelinde yeni bir uygulama başlattığını, uygulamayla dar gelirli herkesin konut sahibi olabileceğini söyledi. Kampanyada Denizli'deki Ak Eevler'deki 97 konutun da bulunduğunu kaydeden Karaca, "'Kampanya 10 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında geçerlidir. Konutlar 120 metrekare ve 3 oda 1 salonu olan konutlardır. Satış fiyatları ise katına ve yönüne göre değişiyor. Buna göre konutların fiyatları 68 bin 324 lira ile 98 bin 936 lira arasında değişiyor. Tüm konutlar için 6 bin lira peşinat seçeneği bulunuyor. Satışlar, çekilişsiz kurasız başvuru önceliğine göre yapılıyor ve ara ödeme bulunmuyor. Ayrıca önceki satışlarda aranan şartlar da kaldırıldı. Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin bir hane halkı adına 1 adet başvuru yapması ve sözleşme uyarınca sahip oldukları hak ve hükümlülükleri anahtar teslim tarihinden itibaren 1 yıl süreyle 3. kişilere devir ve temlik edemez şartları da kaldırıldı" dedi. Müdür Karaca, konutların hemen teslim edileceğini, dileyen alıcıların istediği zaman konutlarına taşınabileceğini sözlerine ekledi

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de yıllarca Bağırsak Deresi olarak bilinen alanın son yıllardaki çalışmalarla Ak Vadi şekline dönüştürüldüğünü ve TOKİ konutlarıyla burada yeni bir hayatın başladığını söyledi. Denizli Belediyesi'nin Ak Vadi'deki alana Denizli'nin en büyük parklarından birini yapacağı belirten Başkan Zeybekci, "Baharla birlikte TOKİ konutlarını kapsayan alanda park yapacağız. Park 400 dönüm alanıyla Denizli'nin en büyük parklarından biri olacak. Sonbaharla birlikte bölgenin bulunduğu alanın çehresi değişecek. Bölgede yaşayan vatandaşların dinlenebilmeleri, spor yapabilmeleri ve stres atarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 13:55:01
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 14:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?