6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

6 ev alev alev yandı

Denizli'nin Kale ilçesine bağlı Ortaköy köyünde çıkan yangında 6 ev kül oldu

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Kale ilçesine bağlı Ortaköy köyünde Mustafa Algan'a ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede etkisini artıran yangın yandaki evlere de sıçradı.

Kale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangının yakınlardaki ormanlık alana sıçramaması için Tavas ve Kale Orman İşletme Şefliklerine ait yangın söndürme ekipleri ile Denizli Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme helikopteri olay yerine sevk edildi.

Ormanlık alana sıçramadan söndürülen yangında, Mustafa Algan ile aynı avlu içerisinde bulunan yakınları Süleyman Algan, Ümmühan Algan, Mehmet Algan, Hasan Algan ve Mehmet Algan'a ait evler kullanılamaz hale geldi.

Köy muhtarı Durmuş Ali Aday, ev sahiplerinin birçoğunun tarlada olduğunu kalanların ise yangında seri olarak tahliyesinin sağlandığını, bu sayede can kaybının önlendiğini ifade etti.

Ortaköy'e gelerek incelemelerde bulunan Kale Kaymakamı Serap Özmen, evi yanan vatandaşların yaralarının sarılması için gerekenlerin yapılacağını belirterek, "Aynı yerde bulunan 6 vatandaşımızın evi yandı. Yangının neden çıktığı henüz belli değil. Konuyla ilgili jandarma soruşturma başlattı. Can kaybının olmaması sevindirici" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2011 Cuma 18:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?