2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

6 yıl boyunca 2 kişi olarak yaşadı

Denizli’de aynı işyerinde çalıştığı arkadaşının kimliğini kopyalayan şahıs, 6 yıl boyunca sahte kimlikle gününü gün etti.

Arkadaşı evlenince kimliğini değiştiren, çocuğu olunca sağlık karnesi bile çıkartan şahıs, arkadaşının durumu fark etmesi üzerine tatil yaptığı Didim’de yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Denizli’de aynı işyerinde çalışan A.G.D. (30) ile H.A.D. (32) isimli iki arkadaştan H.A.D.; bir fırsatını bularak çektirdiği A.G.D. ye ait nüfus cüzdanı fotokopi ile Denizli Nüfus Müdürlüğüne giderek, kimliğini kaybettiğini söyleyip arkadaşı A.G.D’nin bilgileri ve kendisinin de fotoğrafının bulunduğu yeni nüfus cüzdanına sahip oldu. Bu zamandan sonra bu nüfus cüzdanını başlayan H.A.D. ile kimliğin gerçek sahibi olan iş arkadaşının yolu A.G.D’nin iş değiştirmesiyle ayrıldı. Aradan geçen 6 yıl boyunca sahte nüfus cüzdanı ile yaşamayan devam eden H.A.D., arkadaşı A.G.D’nin namına kredi kartları çıkardı, bankalardan kredi çekti ve daha da ileriye giderek yeni kimliği ile sigortalı bir işe dahi girdi. Tanıştıklarında bekar olan ve sahte kimliği de bu dönemde çıkartan şüpheli, arkadaşının evlendiğini duyar duymaz kimliğini, gene kayıp iddiasıyla değiştirdi. Bununla da yetinmeyen ve arkadaşının yaşantısını uzaktan takip eden şahıs, A.G.D’nin çocuklarının doğmasının ardından bu çocukların üzerinden Yeşil Kart çıkartarak, sağlık hizmetlerinde de yararlanmaya başladı.
6 yıl boyunca arkadaşının kimliği ile tüm işlemlerini yürüten H.A.D’in bu yaptığı sahtecilik, A.G.D’in yeni bir sigortalı iş bulmasıyla son buldu. Sigortasının başlaması için evraklarıyla birlikte işyeri muhasebesine müracaat eden ve kendi adına halen devam eden bir sigorta kaydının olduğunu öğrenen A.G.D., bir anda şok geçirdi. Sigorta numarası ve işyeri üzerinden kendisi adına olan sigorta kaydına ulaşan şahsın şaşkınlığı, kayıtlarda bulunan resmi görünce bir kat daha arttı. Kendi kimliği ile sigortalı işe giren şahsın 6 yıldır görmediği arkadaşı olduğunu anlayan A.G.D, arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulundu.


Çevresinden H.A.D’in Didim’e tatile gittiği öğrenen A.G.D., işini gücünü bırakarak arkadaşının peşine düştü. Şikayet dilekçesiyle Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran A.G.D’in ifadelerinden yola çıkan güvenlik güçleri, H.A.D’nin bulunması için çalışmalara başladı. Polis ekiplerinin ısrarlı çalışmaları sonucu 3 gün gibi kısa bir sürede yakalanan şüpheli, karakola getirilerek arkadaşı A.G.D. ile yüzleştirildi.
Sorgusunda suçunu kabul eden H.A.D., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Didim Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanan zanlı ve aynı zamanda hırsızlık suçundan da sabıkası olduğu öğrenilen zanlı, Söke Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 19:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.175.21.xxx Tarih : 7.08.2009 20:06:26

bu bildiğimiz kenenin insan versiyonu heralde bence incelenmeli ısrarla bu şekilde bir  sahtreciliği hiç bir sahtekar yapmaz