2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

61 yıllık çiftin hazin sonu

Denizli'nin Bozkurt ilçesi Alikurt köyünde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 61 yıllık evli çift hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, Alikurt köyünde oturan 61 yıllık evli olan Mevlüt Kılıç (90) ve Ayşe Kılıç (81), dün akşam bakıcıları Fadime Duran'ın sobayı yakmasının ardından uykuya daldı. Sabah saatlerinde uyanan Mevlüt Kılıç, odanın duman içerisinde olduğunu görünce hemen pencereyi açmak istedi. Yaşından dolayı hareket kabiliyeti sınırlı olan yaşlı adam, tüm uğraşlarına rağmen pencereyi açmayı başaramadı. Sobadan çıkan duman ve karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çift, oda içerisinde hayatını kaybetti.


Sabah yakınlarının eve gelmesiyle ortaya çıkan olay, köyde büyük üzüntüye sebep oldu. Eve gelen yaşlı çiftin yakınları ve köylüler gözyaşı döktü.
3 çocuk, 5 torun sahibi Mevlüt-Ayşe Kılıç çiftinin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından evlerine getirildi. Burada cenazeleri yıkanan yaşlı çift için yakınları ve vatandaşlar dua etti. 61 yıldır aynı yastığa baş koyan Kılıç çifti, son yolculuklarına da yan yana uğurlandılar. Mevlüt ve Ayşe Kılıç çiftinin cenazeleri, arka arkaya vatandaşlar tarafından köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.
Kılıç çiftinin yakınları, bakıcı bayanın akşam sobayı yaktıktan sonra ayrıldığını, sabah ise Mevlüt Kılıç'ın odanın penceresini açmak için büyük çaba sarf etmesine rağmen yaşlılığı sebebiyle bunu başaramadığını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UFUK ÇAKIR IP: 78.171.224.xxx Tarih : 25.11.2008 19:47:56

Mevlüt KILIÇ babamın öz dayısı olurdu. Karı koca ikisi de zararsız insanlardı. Mevlüt dayımız beş vakit abdestinde namazında bir insandı. 61 yıl önce gelin ve damat olarak sevinçli kalabalık bir topluluk eşliğinde girmiş oldukları evlerinden yine kalabalık bir topluluk eşliğinde gelin ve damat olarak uğurladık biz onları. Ama bu sefer ki topluluk çok üzgündü... Allah ikinizide rahmet eylesin...