7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

8. METEF fuarı açıldı

Denizli 8. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı. 

Şehit Öğretmen Yusuf Batur Teknik, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen fuarın açılışına Denizli Valisi Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı. Meslek Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezleri'nin katıldığı serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, mesleki eğitimin, ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük önem taşıdığını belirterek, "Mesleki eğitim, piyasaya kalifiye eleman yetiştirerek kaliteli üretim yapılmasını sağlamak ve işsizliği azaltmak için çok önemlidir. 

Her yıl üniversite kapılarına yığılan 1.5 milyon öğrencinin yüzde 60 ile 70'i arası düz lise mezunu. Bu gençlerimiz üniversiteye giremedikleri takdirde iş bulmakta zorlanıyorlar. Ancak meslek lisesi mezunları okullarında bir meslek edinerek mezun oldukları için iş bulma konusunda daha avantajlı. Bu, mesleki eğitimin önemini bir kez daha gösteriyor" dedi. Fuarın açılışını yapan Denizli Valisi Hasan Canpolat, bütün dünyada mesleki eğitimin çok önemli hale geldiğini belirterek, "Dünyada üreten ve ürettiği ürünlere bilgi katabilen toplumlar ayakta kalmaktadır. Mesleki eğitimin yaygınlaşması bu noktada son derece önemli. Bizler de mesleki eğitimin yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir yandan hali hazırdaki örgün eğitimin şartlarının iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması, bir yandan da meslek içi eğitim faaliyetlerinin arttırılması konusundaki çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Fuar açılışının ardından protokol üyeleri standları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Vali Canpolat, geleneksel Türk el sanatlarından olan Ebru Sanatı'nın sergilendiği standta ebru yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?