6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

8 öğrenci Ankara yolunda

Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi’nden 8 öğrenci, TÜBİTAK 12. Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavı’na katılmak üzere Ankara’ya gitti.

Özel Servergazi Fen Lisesi’nin 8 öğrencisi, 8-9 Mayıs 2004 tarihinde yapılan TÜBİTAK 12. Bilim Olimpiyatları 1. Basamak Sınavı sonuçlarına göre Aralık ayında Ankara’da yapılacak 2. Aşama Sınavı’na katılmaya hak kazandı.

 Bu sonuçlarla, Özel Servergazi Fen Lisesi 4 branşta 186 öğrencinin başarılı olduğu sınavda toplam 8 öğrenciyle Türkiye’nin en başarılı 5 okulu arasında yer almayı başardı.

2. Basamak Sınavı’na katılmak üzere Ankara’ya giden Matematik branşında Mehmet Koçer ve Abdullah Karateke, Fizik dalında Fethullah Gökkuş, Biyoloji dalında Muharrem Erkan Ünal ve Gökhan Semerci, Kimya dalında Muhammet Burak Kaplan, Furkan Adem Canbaz ve Mehmet Barıner, Denizli’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirterek madalyayla dönmeyi ümit ettiklerini söylediler.

2003-2004 yılında TÜBİTAK ve diğer kuruluşların düzenlediği ulusal ve uluslararası yarışmalarda 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyası bulunan Özel Servergazi Lisesi, bu başarısıyla Türkiye’nin en seçkin okulları arasında yer alıyor.

Okul Müdürü Zeki Göçer, "Okulumuzda, Bilim Olimpiyatları’na hazırlık için altyapı ve her türlü kaynak mevcuttur. Biz de bunları öğrencilere sunuyoruz. Bilimde marka olmaya doğru hızla ilerliyoruz. Bunun sonucu olarak da okulumuza olan öğrenci talebi her geçen gün artmaktadır. Artık okulumuz, Türkiye’nin en gözde okulları arasına girmiş olup, LGS’de dereceye giren öğrencilerin tercih ettikleri bir okul olmuştur. Gösterdikleri ilgiden dolayı tüm halkımıza teşekkür ederiz" dedi.

denizli
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 11:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?