3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

80 yaşında cezaevine girdi

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde ayçekirdeği ticareti yapan 80 yaşındaki Hulusi Keskin, üç yıl önce Şakir Kocakaplan'dan aldığı ürün karşılığı verdiği 6 bin 600 liralık senedi ödeyemeyince mahkemelik oldu. Uygulanan haciz işlemi sırasında borcunu 2 taksitte ödeyeceği taahhüdünü de yerine getiremeyen Keskin, Çivril İcra Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay hapse mahkum edildi, cezaevine konuldu.

Çivril'de seyyar olarak oğlu Tuncay Keskin'le birlikte ayçekirdeği ticareti yapan Hulusi Keskin, üç yıl önce Irgıllı Beldesi'nden çiftçi Şakir Kocakaplan'dan ürün alıp, karşılığında 6 bin 600 liralık senet verdi. Ekonomik kriz yüzünden sıkıntılı bir yıl yaşayan Keskin, vadesi gelince borcunu ödeyemedi.

2009 yılında Şakir Kocakaplan'ın avukatı, icra işlemi başlattı. Vekalet ücreti, icra masrafı ve yasal faiziyle birlikte 10 bin liraya ulaşan borç için haciz işlemi yapılmak istendi. Evli ve 4 çocuk babası Hulusi Keskin, süre istedi ve borcunu Eylül ve Ekim 2009'da iki eşit taksit halinde ödemeyi taahhüt edince haciz işlemi durduruldu. Ancak Hulusi Keskin, verdiği taahhüdü de yerine getiremedi.

Hulusi Keskin, Şakir Kocakaplan'ın avukatının açtığı davada taahüdünü yerine getirmediği için 3 ay hapse mahkum edildi. Polis tarafından 17 gün önce evinden alınan 80 yaşındaki Keskin, tutuklanarak Çivril Cezaevi'ne konuldu.

Yaşlı adamın borcu yüzünden tutuklanması ailesini perişan etti. Dedesini çok seven Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Saadet Keskin, dedesini hapisten kurtarmak için bankadan 5 bin lira tüketici kredisi aldı. Hulusi Keskin'in Çivril Belediyesi'nde işçi olarak çalışan oğlu Nihat Keskin de ayda 500 lira ödeme taahhüdünde bulundu, ancak alacaklı Şakir Kocakaplan isteği kabul etmedi ve masraflarla birlikte 10 bin lirayı aşan alacağının tamamını istedi.

‘CEZASINI EVİNDE ÇEKSİN’

Dedesinin ayağının kırık olduğunu, bu yüzden oturarak tuvalet ihtiyacını gideremediğini, yaşlı olduğu için cezaevinde zor günler geçirdiğini söyleyen Saadet Keskin, yetkililerden yardım istedi. Dedesini çok sevdiğini söyleyen Saadet Keskin, içinde bulundukları durumu şöyle anlattı: “Dedem 80 yaşında. Ayağı kırık, şekeri, tansiyonu var. 80 yaşındaki bir insanın hapse atılmasını kim kabul edebilir? Bankadan 5 bin lira kredi çektim. Babam da maaşından her ay 500 lira kesinti yapılmasını teklif etti ama alacaklı taraf kabul etmedi. Dedemin hapisten çıkması için parayı ödememiz gerekiyor. Alacaklı avukatı teklifimizi kabul etmediği için dedemi hapisten çıkaramıyoruz. Yetkililere sesleniyorum. Dedemi hapisten kurtarın. En azından cezasını evinde çekmesini istiyoruz.”

Yaşlı adamın eşi Dudu Keskin de oğullarını Nihat ve Tuncay Keskin'e sarılarak, “Paramız olsa hemen öderiz. Ama maddi gücümüz yok. Bu yaşta hapse düşmesini kabul edemiyoruz, gururumuza dokunuyor. Yetkililerden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Alacaklı Şakir Kocakaplan'ın avukatı Nuran Aksu ise vekilinin talepleri doğrultusunda hareket ettiğini, borcun üç yıldan bu yana tahsil edilememesi ve verilen taahhüdün yerine getirilememesi nedeniyle hapis kararı verildiğini belirterek, “Yapılacak bir şey yok. Borçlu verdiği taahhüdü yerine getirmediği için böyle bir karar verildi. Borcunu öderse tahliye edilir. Ben müvekkilimin talimatlarına göre hareket ediyorum” dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 15:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?