2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

800 gram doğdu hayata tutundu

26 haftalık doğup henüz 10 günlükken kalp ameliyatı olan Eymen bebek azmiyle doktorları bile şaşırttı. 1.5 kilo ve çok sağlıklı. Adının anlamı ise: Talihli

Denizli'de 26 haftalık doğan ve hem solunum hem de kalp yetmezliği çeken 800 gramlık Eymen bebek, mucizevi bir şekilde yaşama tutundu. Üçüncü çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanan Gülsüm Aslan (34), 26 Ağustos'ta rahatsızlandı. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan annenin muayenesinde bebeğinin sıvısız kaldığı belirlendi. Bunun üzerine doğumhaneye götürülen genç kadın, sezaryenle Eymen bebeği dünyaya getirdi. Ancak ailenin sevinci kısa sürdü. Erken doğumdan dolayı, bazı organları gelişmeyen bebekte solunum yetersizliği ve kalp yetmezliği tespit edildi.

'ŞANSI ÇOK AZDI'
İlaç tedavisinden sonuç alamayan doktorlar, henüz 10 günlük Eymen bebebeğin ameliyata alınmasına karar verdi. Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı ve ekibince gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonda, minik bebeğin kalp yetmezliğine sebep olan açık damarı kapatıldı. Operasyon sonrasında hızla iyileşen ve doktorlar dahil herkesi şaşırtan Eymen bebek, şimdi 1.5 kilogram ağırlığında ve durumu da gayet iyi. Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, çok riskli bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek şu bilgileri verdi: "Yaşama şansı çok azdı. Ama başarılı geçen ameliyattan sonra bir mucize gerçekleşti. Solunumu ve kalp atışları normale dönen Eymen bebek, yaşam savaşından galip çıktı. Sağlık durumu şu anda çok iyi." Anne Gülsüm Aslan ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Normal doğum olsaydı 6 Kasım'da dünyaya gelecekti. Bazen doktorlar kuvöz içinde görmeme izin veriyor. Eymen, ailemize şans getirecek, buna inanıyorum" diye konuştu. Baba Halil Aslan da, oğlunun mucizevi bir şekilde hayata tutunduğunu anlatarak, adı "Talihli" anlamına gelen Eymen'in taburcu olacağı günü iple çektiklerini söyledi.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?