7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

950 çam fidanını toprakla buluştu

YÜZLERCE ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Denizli Belediyesi, 'Daha Yeşil Bir Denizli İçin Ağaçlandırma Günleri Kampanyası' kapsamında lise öğrencilerinin de yardımıyla 950 çam fidanını toprakla buluşturdu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Şubat'ta başlattığı ve Mart sonuna kadar sürdüreceği kampanya devam ediyor. Her gün iki farklı bölgenin ağaçlandırıldığı kampanyada Gökpınar ve Zeytinköy mahallelerindeki boş hazine arazileri ağaçlandırıldı. Fidan dikimine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, başkan yardımcısı Şamil Çınar, TEV Anadolu Lisesi ve Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi öğrencileri ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Başkan Zeybekci, burada öğrencilerle birlikte fidan dikerek can suyu verdi.

Gökpınar'daki fidan dikiminde 600, Zeytinköy'deki fidan dikiminde ise 350 fidan toprakla buluşturuldu. Başkan Zeybekci, fidan dikmenin önemine işaret ederek, "Amacımız yeşillikler için bir Denizli'yi ortaya çıkarmaktır. Öğrencilerimizden diktikleri fidanlara isim vermelerini ve fırsat buldukça ağaçlarını gelip görmelerini istiyorum. Tüm vatandaşlarımızı da kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulunuyorum. Ağaçlandırma Günleri kapsamında 15 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kampanyanın Mart sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

YÜZLERCE ÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:27:02
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 19:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?