2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

97 bin Avroluk projede sona gelindi

Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği (DENKÖYDER), Gümüşler Belediyesi ve Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (DEGDER) ortaklığı ile 2007 Kasım ayında başlayan 'Bu Çocuklar Geleceğimizdir' isimli projede sona gelindi.


Avrupa Birliği'nin 97 bin Avroluk destek sağladığı ve Gümüşler Beldesine kurulan 500 metrekarelik alanda 156 öğrencinin eğitim aldığı projenin gelecek hafta yapılacak kapanış toplantısı ile sona ereceğini belirtildi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen proje ekibi, projenin amacına ulaştığını ifade ederek, 156 öğrencinin eğitimden geçirildiğini söylediler. Toplantıda söz alan Proje Yürütücüsü Mahmut Aydoğan, "Projenin amacı çocuk işçiliğine zemin hazırlayan şartların iyileştirilmesi, engellenmesi, yasal hakların öğretilmesi, korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, çocuk işçiliğine karşı bir bilincin yerleştirilmesi için çocukların ailelerinin ve işverenlerin eğitim düzeylerinin yükseltilmesi, bilgilendirilmesi ve kanuni yükümlülükleri yerine getirmesine yardımcı olmaya yönelik çalışmalar yaparak bu bilincin yükseltilmesinin sağlamak" dedi. DENKÖYDER Başkanı Ahmet Parlak ise konuşmasında eğitimin her şeyin önünde geldiğine dikkat çekerek, "Okul, toplum, aile eğitimde önemli 3 ana faktördür. Denizli'de sokakta yaşayan değil sokakta çalışan çocukları var. Bunlar da gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışıyorlar" dedi. Son olarak söz alan Proje Danışmanı Aksun Akbıyık, ise projenin kısa bir değerlendirmesini yaptı.


Bu çocuklar geleceğimizdir isimli projenin bir yıllık bir proje olduğunu söyleyen Akbıyık, "30 Kasım 2008 tarihi itibari ile projemiz sona erecek. Projedeki amacımız, sokak çocuklarını suça zemin hazırlayan ortamlarda çözüm bulmaktı. Bunun için de Gümüşler Beldesi'ni seçtik. Hedefimiz 100 öğrenci fakat 156 öğrenci ile yol çıktık. 97 bin Avroluk projenin maliyetini yüzde 90 Avrupa Birliği, yüzde 10 da dernek karşıladı. 29 Kasımda Halk Eğitim Merkezi'nde kapanış gecesi yapacağız" dedi.
(AV-SÇ-Y)

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?