3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Abalıoğlu'ndan eğitime bir destek daha

ORHAN ABALIOĞLU ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI

Denizli'de hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından Sevindik Mahallesi'nde yaptırılacak olan Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu ve davetliler katıldı.

Törende konuşan hayırsever Orhan Abalıoğlu, 2008-2009 öğretim yılında açılan 32 derslikli Abalıoğlu Yem İlköğretim Okulu'ndan sonra, bin 200 öğrenci kapasiteli Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin de temelini atmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği sürecinde yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Bu kişiler de meslek liselerinden yetişiyor" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, okulun tüm Milli Eğitim camiası ve Denizli'ye hayırlı olmasını diledi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Türkiye'deki en büyük ilk 500 firma arasında Abalıoğlu firmasının 108. sırada olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, " Eğitim bizim geleceğimiz. Bu nedenle gençlerimizi ve çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız. Eğitime yapılan katkı, her türlü takdirin üzerindedir. Devletimiz en büyük kaynağı eğitime ayırmasına rağmen yeterli olmuyor. Burada da hayırseverlerimiz devreye giriyor" dedi.Hayırseverlere de çağrıda bulunan Vali Erkmen, "Burada yapılması gereken 10 atölyenin yapımı konusunda da, hayırseverlerimizi davet ediyoruz" dedi. Orhan Abalıoğlu'na bir taahhütleri olduğunu, bunun da Denizli'de bir özürlüler okulu yapılması olduğunu anlatan Vali Erkmen, bu okulun yapımının da en kısa sürede gerçekleştirileceğini ve ailelerin endişe etmemeleri gerektiğini söyledi. Önceki gün intihar eden ve bugün toprağa verilen işadamı Nuri Sözkesen konusuna da değinen Vali Erkmen, Denizli'deki işadamlarına da çağrıda bulunarak, "Her şeyi getirip ekonomik sıkıntıya bağlamayalım. Ahilik kültürümüz, toplumsal dayanışmamız, bunlar bizim diğer toplumlardan ve diğer milletlerden ayıran özelliklerimiz. Bizim sıkıntılarımız olabilir. Ama ne olur biz milet olarak gerek aile yapımızdaki sağlamlığı, gerekse toplumsal dayanışmamızı kaybetmeyelim. Birbirimize el verelim. Birbirimizi iteleyici ve kırıcı değil birbirimizin eksikliğini tamamlayıcı şekilde hareket edelim. Aksi takdirde hepimiz yalnızlığa itilir, sonuçta üzülen taraf oluruz ve üzüldüğümüz noktalara geliriz. Denizli olarak müteşebbis, çalışkan ve hayırseverlik gibi öne çıktığımız değerlerimizi kaybetmeyelim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli Vali Yavuz Erkmen, Orhan Abalıoğlu, Abalıoğlu ailesinin fertleri ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı. 40 derslikli okulun 4 milyon TL'ye malolacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:07:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 20:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?