2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'ABD'nin 2 trilyon dolara ihtiyacı var'

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve işbirlikçi ülkelerin Irak ve Afganistan işgaline harcadığı paranın 2 trilyon doları aştığını, şu anda yaşanan krizden kurtulması için ABD'nin aynı paraya ihtiyaç duyduğunu söyledi.


Eğitim Bir-Sen Denizli Şubesi'nin Genişletilmiş İl Divan Kurulu'na katılmak üzere Denizli'ye gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyanın finansal kriz içinde olduğunu söyleyen Gündoğdu, "Bu krizin kaynağı; sorunların küreselleşmesi, sorunları küreselleştirenlerin Orta Doğu'ya çeki düzen verme emelidir. Ayrıca siyonizmin, emperyalizmin öncülüğünü yaparak Irak, Afganistan ve Filistinli mazlumların sömürülüyor olmasına dayanıyor" dedi.


Konfederasyonlarının yaptığı araştırmaya göre; Amerika ve işbirlikçi ülkelerin sadece Irak ve Afganistan işgaline harcadığı paranın 2 trilyon doları aştığını kaydeden Ahmet Gündoğdu, "Şu anda da Amerika'nın ekonomik krizden kurtulabilmek için ilaç olarak gördüğü bütçe 2 trilyon dolara tekabül ediyor. Kuruşu kuruşuna eşit. Bu tesadüf değildir. Öyleyse bizim ülkemiz için istediğimiz demokratikleşme idealini küresel çözümün paydaşı olma adına dünyanın bütün ülkeleri için isteme mecburiyetimiz var ve buna öncülük etme sorumluluğumuz var" diye konuştu.


Türkiye'nin de yakın olarak hissettiği üç önemli krizin olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "Bu üç krizden birisi terör krizi, diğeri finansal kriz, bir diğeri de Anayasa Mahkemesi'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden soyutlayarak, doğduğu ülke olan Fransa'daki tanımının tam tersine bir tanım getirerek laikliğe, başörtülü kızların üniversitede okumasını yasaklama adına verdiği karar ve gerekçesidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 18:09:48
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 18:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?