7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Abdüllatif Şener Denizli'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, terörün küresel bir sorun olduğunu ve mücadelede uluslararası iş birliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'dan uçakla Denizli'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kaklık Mermer ve Deri Organize Sanayi Bölgesi ile Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Burada çalışmalar hakkında bilgi alan Şener, daha sonra Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı ziyaret etti. Şener, AK Parti Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz'in de katıldığı ziyarette Denizli ile ilgili Vali Canpolat'tan bilgi aldı. Şener, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı. Son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Şener, terör denilen hadisenin önemli bir sorun olduğunu ama bu sorunun sadece Türkiye'ye yönelik bir sorun olmadığını belirterek, "Terör küresel bir sorun. Küreselleşme dendiğinde hep bilginin yayılımından, rekabetten bahsedilir. Ama bunların ötesinde bazı olumsuzlukların da küresel ölçeğe taşındığını görüyoruz. Bunun başında terör geliyor" dedi. 

Gelişmiş ülkelerde dahi bununla bağlantılı büyük bir rahatsızlık olduğunu belirten Şener, şöyle konuştu: "Terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemi var. Biz, Türkiye olarak teröre karşı tavrımızı her zaman kesinlilikle ifade ettik. Bu bağlantı çerçevesinde, bu mücadelenin hangi araçlar, vasıtalar ve hangi alanlarda nasıl olacağıyla ilgili birim ve kuruluşlarda konu değerlendirilmektedir. Bu konuda yapılan çalışmalar neticede bir karar safhasında ulaştığında ortaya bir sorun çıkmaktadır. Ben güvenlikle ilgili birimlerde bulunmadığım için bununla ilgili bir değerlendirme yapmam." 

Bakan Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini bekletmesi ile ilgili soruya ise şöyle karşılık verdi: "Usul ve sınırlara uyulduğu taktirde bu karar verme yetkisine sahip kurum ve kişilerin görevidir. Farklı bir değerlendirme yapmam. Anayasa diyorsa belirli bir süre bu iş yapılabilir. Bu bir haktır ve kullanılabilir." Seçim öncesinde ekonomide olumlu gelişmelerin sürdüğünü belirten Şener, şöyle konuştu: "Biz seçim ekonomisi uygulamayacağımızı, popülist politikalar yapmayacağımızı söyledik. Ekonominin gerekleri neyi gösteriyor ve neye ihtiyaç duyulmasını sağlıyorsa onu yapacağız. Bütçe dengeleri ve kamu finansman dengelerini gözeteceğiz. Seçime girerken bir olumsuz beklentiye kimse girmesin" Denizli Valisi Hasan Canpolat, Bakan Şener'e camdan yapılmış bir plaket hediye etti. Bakan Şener daha sonra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi ziyaret etti.
iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 13:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?