2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

ABİGEM'den girişimcilere eğitim

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli bünyesindeki Girişimcilik ve Kendi İşini Kurma Projesi Müdürlüğü tarafından iş kurmak isteyen girişimcilere seminer verildi.

Denizli'de istihdamı, rekabeti ve sürdürülebilirliği artırmak için yeni küçük ve orta ölçekli işletmeler kurulmasını, iç ve dış piyasalarda rekabet edebilmesini ve ayakta kalabilmesini desteklemek için bir program oluşturulurken, iki grup halinde Girişimcilik Farkındalık Semineri verildi.

Denizli ABİGEM İş Geliştirme Müdürü Mutlu Ünsal koordinasyonunda ABİGEM uzmanlarından Mustafa Aybaş ve Ufuk Evren tarafından verilen ve toplam 30 kişinin katıldığı eğitimde, kendi işini kurmaya kimler yatkındır?. İş fikirleri nasıl bulunur, geliştirilir?,. Pazar araştırması, Pazarlama Yönetimi, Satış Yönetimi, Muhasebe ve Finans Yönetimi ve İş Planı Hazırlama konularında bilgiler verildi. Girişimcilik ve Kendi İşini Kurma eğitimini tamamlayıp sertifika alanların mali konularda desteklenmeleri için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile görüşmelerini devam ettiği belirtilirken, eğitimlerin Denizli ABİGEM'in hizmet alanı olan Denizli, Aydın ve Muğla'da 10 tur olarak tekrarlanacağı kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 09:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?