23
Nisan
2024
Salı
DENİZLİ

Acı haber Afganistan'dan geldi

Afganistan'da özel bir inşaat şirketinde mühendis olarak görev yapan Niyazi Berberoğlu (56), aracının Kandahar-Spin Buldak arasında yola yerleştirilen mayına çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Denizlili olduğu öğrenilen Berberoğlu çarşamba günü Spin Buldak'tan Kandahar'a giderken meydana gelen olayda, araçta bulunan tercümanın da hayatını kaybettiği bildirildi.

Berberoğlu'nun dün akşam başkent Kabil'e getirilen cenazesi, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra yarın sabah uçakla Türkiye'ye gönderilecek. Türk mühendisin İzmir'de toprağa verileceği belirtildi.Bu arada Kandahar polisi, talihsiz olayda özellikle Türk mühendisin hedef alındığını gösteren bir işaret olmadığını ifade etti.

Afganistan'da Taliban ve diğer muhalif gruplar tarafından hem yabancı kuvvetlerin hem de Afgan güvenlik güçlerinin geçiş güzergahlarına binlerce mayın yerleştiriliyor ancak mayınların hedefleri genellikle, bu yolları kullanan siviller oluyor.

BM rakamlarına göre, 2012 yılında Afganistan'da terör saldırılarında hayatını kaybeden 2 bin 754 kişiden 868'i mayın patlaması sonucu öldü.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2013 Cumartesi 11:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?