2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Acil cağrılar 112'de birleşiyor

DENİZLİ DE 112 TEK ÇAĞRI MERKEZİNE GEÇİYOR

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde, ilgili kurumun eksikliklerini belirlemek, yapılması gerekenleri tespit etmek ve somut önerilerin değerlendirilmesi amacıyla başlatılan sektör toplantıları devam ediyor.

Sektör toplantılarının sağlık konulu toplantısı Polisevi'nde yapıldı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, Nevzat Sinan ve İsmail Tezel, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sağlık sektörünü yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sağlık sektörü ele alındı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, sağlığın ön önemli konuların başında geldiğini söyleyerek, kentte kamu ve özel sektördeki görevlilerin çok büyük katkılar sunduğunu belirtti. Geleceğe ışık tutmak için bu toplantıların yapıldığını ifade eden Vali Erkmen, eksikliklerin belirlenmesi ve ihtiyaçların tespit edilmesi için katılımcılardan somut öneriler istedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş ise Denizli'de sağlık alanında yapılan çalışmalar ve projeler hakkında genel bilgiler verdi. Denizli'de bölge hastanesi yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Taş, Sarayköy ve Çivril Devlet hastanelerine ek binalar yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. 2008 yılında ilk kalite belgesini aldıklarını ifade eden Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, özellikle köylerde gezici sağlık hizmeti verdiklerini, işitme tarama programlarının devam ettiğini ve evde bakım hizmetlerinin sürdürüldüğünü söyledi. Denizli'de aktif olarak 49 bin 243 yeşil kartlı vatandaşın bulunduğunu ifade eden Taş, 4 bin 255 sağlık personelinin görev yaptığını belirtti. Taş, insanlara yaşamlarının her döneminde eşit erişmeye odaklı, etkin, hızlı ve kaliteli hizmet sunumu için gerekli yönetim organizasyonu sağlamayı görev edindiklerini sözlerine ekledi.

Katılımcıların önerilerinde, sağlık ocaklarında cihaz eksikliklerinin giderilmesi, belde ve köylerde hastalıklardan korunmak için seminerlerin yapılması, ücretli çalışanlardan istenen vizite kağıtlarının kaldırılması, hastane bahçelerinde sigara içilmemesi, Denizli'de çocuk alerji uzmanının bulundurulması, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne müstakil bina temin edilmesi, özellikle trafik kazalarında yaşanan adli evrak sıkıntısının ortadan kaldırılması gibi konular öne çıktı.

Toplantının sonunda görüşlerini açıklayan Vali Yavuz Erkmen, yakın bir zamanda Denizli'de polis, jandarma, itfaiye ve acil sağlık servisinin 112 çağrı merkezinde tek bir numarada hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Şu anda Türkiye'de bu sistemle Antalya ve Isparta illerinin çalıştığını ve içinde Denizli'nin de bulunduğu 5 ilde de bu sistemin hayata geçeceğini söyleyen Erkmen, merkez binası için ihalenin yapıldığını ve bu yıl içinde inşaatın tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

İntihar olaylarıyla ilgili sayıların dikkat çekici olduğunun altını çizen Vali Erkmen, bunun için sebeplerin araştırılması gerektiğini söyledi. Sağlık konusunun hassas bir konu olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, sağlık çalışanlarının çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

DENİZLİ DE 112 TEK ÇAĞRI MERKEZİNE GEÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:30:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?