2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Acil servis eski yerinde

Denizli'de acil servis ihtiyacının yüzde 70'ine yakınını karşılayan Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi, deprem takviyesi ve bakım çalışmalarının ardından tekrar eski yerinde hizmet vermeye başladı.


Tadilat çalışmaları sebebiyle geçici olarak idare binasına taşınan acil servis, modern bir yapıya kavuşturulan yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Tadilattan önce toplam 753 metrekare alanda hizmet veren Acil Servis'in alanı, bin 554 metrekareye çıkarıldı. Daha önce Acil Servis'in fiziki yetersizliği nedeniyle gerek çalışanlar gerekse hastaların büyük sıkıntı yaşadığını, bu sıkıntının tadilattan sonra giderildiğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, "Acil servisimizin iyileştirme çalışmaları yaklaşık 10 ay sürdü. Yeni acil servisimizin kapalı alanı bin 544 metrekareye yükseltildi. Ön tarafta tamamen çelik konstrüksiyon ve cam yapı oluşturulmuş, bekleme alanı, medikal alan, travma alanı, CPR, küçük ameliyathane ve yedek CPR, ayaktan tedavi alanı, röntgen, uzman hekim dinlenme alanı, pratisyen hekim, hemşire ve sağlık memuru dinlenme alanları, adli tabiplik ve enjeksiyon alanı, acil laboratuarı geniş ve modern bir yapıya kavuşturulmuştur. Ayrıca travma, medikal ve ayaktan tedavi alanları ayrıştırılmış, bekleme alanında hasta ayrıştırma işlemine ilk defa başlanmıştır" diye konuştu.


Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, Denizli Devlet Hastanesi'nin bölgedeki en büyük hastanelerinden biri olduğunu, yılda yaklaşık 1.5 milyonu aşan hasta potansiyeli ve tıbbi donanımı ile Denizli ve bölge halkına en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, "2006 yılında Yetişkin Acil Servisi'nde 176 bin 987, Çocuk Acil Servisi'nde 79 bin 229 hasta muayene olurken 2007 yılında bu rakam Yetişkin Acil'de 182 bin 131, Çocuk Acil'de ise 79 bin 781 olarak gerçekleşti. Yetişkin Acil Servisi'nin kapasitesinin artmasıyla birlikte 2008 yılında hasta sayısını daha da artıracaktır. Biz de 13 pratisyen, 7 uzman doktor, 40 hemşire ile hizmette kaliteyi kendimize ilke haline getirdik" dedi.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?