2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Acılı baba ödüle isyan etti

SAADET ÖĞRETMENİN KATİL ZANLISINI YAKALAYAN POLİSE ÖDÜL VERİLMESİ

Ardahan'ın Göle İlçesinde satırla öldürülen anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'un cinayet zanlısını yakalayan polislere ödül verilmesi, öğretmenin ailesini ikinci defa üzdü. Öğretmenin babası Ahmet Ulus, cinayet zanlısının kızını tehdit etmesi ile ilgili olaydan önce savcılığa dilekçe verildiğini belirterek, "Keşke olay olmadan önce zanlı yakalansaydı da, bir ödül de ben verseydim" dedi.

İKİNCİ KEZ YIKILDI

Geçen hafta görev yaptığı Ardahan'ın Göle İlçesinde kendisini takip eden Yalçın A. isimli şahsın saldırısı sonucu ölen Saadet Ulus önceki gün memleketi Denizli'de toprağa verilmişti. Kızlarının ölüm haberiyle yıkılan Ulus Ailesi bu sabah gazetelerde gördükleri bir haberle ikinci defa yıkıldı. Cinayetin ardından zanlıyı yakalayan polislerin Ardahan Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Vali Mustafa Tekmen tarafından takdirname ile ödüllendirilmesi haberi, Ulus Ailesi'ni üzdü.

Kızının acısını yaşayan baba Ahmet Ulus, çıkan bu haberin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Keşke ben savcılığa dilekçe verdikten sonra bu şahıs yakalansaydı da daha sonra bu ödül verilseydi. Böyle olsaydı herhalde bir ödül de ben verirdim" dedi. Fazla diyecek bir şey bulamadığını anlatan Ulus, şunları söyledi: "Ben çocuğumu Denizli'den bin 600 kilometre uzaklıktaki Ardahan'a götürdüm gittim ve kendi ellerimle bırakıp geldim. Oradaki yetkililere, savcılığa dilekçe verdim. Gitmeden önce Denizli'de de dilekçe vermiştim. Lakin oradaki bu üzücü olay keşke olmasaydı da, benim çocuğum yaşıyor olsaydı. Bu katili benim çocuğuma zarar vermeden yakalamış olsalardı o zaman daha mutlu olurdum. Diyecek fazla bir şey bulamıyorum çok üzgünüm."

DEVLETİME GÜVENİYORUM

24 yaşındaki kızının gençliğine, kendisinin de kızına doyamadığını belirten Ahmet Ulus, sözlerine şöyle devam etti: "Başka çocuklar, başka anne ve babalar zarar görmesin. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. Ben devletime güveniyorum. Onların bu işi layıkıyla yapacağını düşünerek başka ölümler olmasını istemiyorum. Başka anne babaların yüreği yansın istemiyorum. Yetkilileri göreve davet ediyorum."

KIZIMI TEHDİT ETMİŞ

Kızının İstanbul'da görev yaparken cinayeti işleyen şahıs tarafından tehdit edildiğini söyleyen Ahmet Ulus, sözlerini şöyle tamamladı: "Kızıma 'Seni öldürürüm' şeklinde tehditleri varmış. Kızımın bana yazdığı mesajlar ve yaptığımız konuşmalarda çok rencide edici ifadeleri vardı. Sürekli onu aramamı istiyordu. Ben onu aramadım ve savcılığa gittim. Beni aradığı telefon numaralarını tek tek verdim. Aramızdaki konuşmaları savcılığa verdim. Aynı şekilde üç sayfa kızım buradaki savcılığa verdiğimiz dilekçenin aynısını Göle Savcılığı'na verdi. Ben de o zaman başındaydım. 15 gün kadar beraber kaldık. Başka öğretmenler, başka çocuklar ölmesin. Gerçekten çok üzgünüm."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:43:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 10:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?