2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Acıpayam Lisesi'ne destek

Denizli'de hayırsever Ahmet Yıldırım, Acıpayam Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ek atölye binası yaptıracak.

Atölye binasının yapımına ile ilgili protokol Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in makamında düzenlenen törenle imzalandı. Protokol imza törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve hayırsever Ahmet Yıldırım, Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Acıpayam Belediye Başkanı Sefer Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan katıldı. Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ahmet Yıldırım'ın ilçede hayır işlerine katkıda bulunduğunu, bu kapsamda bir cami yaptırdığını ve okulların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda da yardımlarda bulunduğunu söyleyerek, "İlçemizde son yıllarda mesleki eğitimde okuyan öğrenci sayımızda hızlı bir artış oldu.

Biz gıda ve bilişim teknolojileri sınıflarını açarak daha fazla alanda öğrenim vermeyi düşündük. Bu noktada planlama yaparken bilişim atölyesi yapılmasına karar verdik. Şimdiye kadar ilçemize çok güzel hizmetlerde bulunan hayırseverimiz, bu noktada da bize yardımcı olacağını söyledi" dedi. Vali Yavuz Erkmen, Türkiye'nin geleceğinin eğitimle şekilleneceğini ve öğrencileri çok iyi şekilde eğitip yetiştirmesi gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda fiziki mekanlar çok önemlidir. Bir taraftan gerekli yatırımlar yapılıyor ama kısa sürede bu ihtiyaçların devlet eli ile karşılanmasını beklemek mümkün değil. Hayırsever vatandaşlarımız eğitime yapmış oldukları destekler ile sorunların aşılması konusunda bize güç veriyor. Hayırseverimizin yaptıracağı atölyeler sayesinde meslek lisesi öğrencilerimiz uygulamalı öğretim yapacaklar. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En kısa sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime kazandırılır ve bu hayırlı hizmet inşallah amacına ulaşır. Eğitim gören öğrencilerimiz de başarıları ile sizin bu desteğinize en güzel karşılığı verirler" dedi.
Konuşmaların ardından atölye binalarının yapımına ilişkin protokol Vali Yavuz Erkmen ve Acıpayam'da nakliye ve yem ticareti faaliyetlerini yürüten hayırsever Ahmet Yıldırım tarafından imzalandı.

Acıpayam merkezde yaptırılacak olan 287 metrekare, 75 öğrencilik üç atölyenin 120 bin YTL'ye mal olacağı ve tamamının hayırsever Ahmet Yıldırım tarafından karşılanacağı belirtildi

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?