3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Aday'dan 'Atatürk'e bağlılık yemini

Demokratik Sol Parti (DSP) Denizli Belediye Başkan Adayı Avukat Mustafa Değirmenci, Atatürk'e bağlılık yemini edip yemin metnini Atatürk'e iadeli taahhütlü postaladı.


DSP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Değirmenci'nin, Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na giderek çelenk koyup bağlılık yemini etmek için valiliğe bilgi verildi.


Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz imzasıyla partiye gönderilen yazıda, müracaatın incelendiği ve yönetmelikte belirtilen esaslara uygun olmadığı belirtilerek buna izin verilmedi. DSP Denizli Teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Değirmenci de öğle saatlerinde Denizli Valiliği önüne geldi. DSP İl Başkanı Özkan Fidan, izin alınmasına bile gerek olmamasına rağmen çelenk koyma ve yemin etme girişimlerinin valilik tarafından kabul edilmemesini eleştirdi. Başkan adayı ve partililer daha sonra DenizliValiliği karşısında bulunan Atatürk Parkı önüne giderek basın açıklamasını burada okudu. DSP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Değirmenci, izin verilmemesini eleştirdi.

Mustafa Değirmenci, burada Atatürk'e bağlılık yemini etti: "Yüce Atatürk, ben avukat Mustafa Değirmenci. DSP Denizli Belediye Başkan Adayı seçildiğim zaman, ilke ve devrimlerine bağlı kalacağıma, çağdaş, demokratik, sosyal, paylaşımcı, üretici ve katılımcı belediyecilik anlayışını yerleştireceğime, inançlara saygılı, laik yaşama biçiminebağlı kalacağıma, halkımızın inançlarını asla sömürmeyeceğime ve sömürülmesine karşı çıkacağıma, şeffaf, tarafsız, tüm halkı kucaklayıcı belediyecilik ilkelerini hayata geçireceğime, kentimizin tüm sorunlarına halkımızla birlikte, ilgili uzman ve bilim çevrelerinin katkılarıyla ortak çözümler üreteceğime, çalmayacağıma ve çaldırmayacağıma, ulusalcı anlayış ve yaşama biçimi doğrultusunda görev yapacağıma, huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim."
BAĞLILIK YEMİNİ METNİNİ ANITKABİR'E POSTALADI
Alkışlar arasında yeminini tamamlayan Değirmenci, partililerle birlikte Denizli postanesine kadar yürüdü. Burada, yemin metnini koyacağı zarfın üzerine, "Mustafa Kemal Atatürk, Anıtkabir-Anıttepe-Ankara" yazan Mustafa Değirmenci, yemin metnini iadeli taahhütlü olarak Atatürk'e gönderdi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?