3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

ADD'den valiye suç duyurusu

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN SUÇ DUYURUSU

ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, "Kaldırımda yürürken ikinci bir çevirme ile karşılaştık ve benim 11 yaşındaki oğlum o çevirmede cop yemek zorunda kaldı" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kortejde yürümelerine izin verilmeyen ve daha sonra polis müdahalesiyle karşılaşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) mensupları, Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve polis müdahalesine sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kortej yürüyüşüne katılmak isteyen ancak tertip komitesi tarafından buna izin verilmeyen ADD Denizli Şubesi üyeleri, yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis tarafından müdahale edilmişti. Yaşanan olaylar ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in yaptığı açıklamalardan sonra ADD Genel Sekreter Yardımcısı Kazım Arslan ve ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, çok sayıda dernek üyesinin de katılımıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.

ADD Genel Sekreter Yardımcısı Kazım Arslan, yasakçı karar sebebiyle kutlamalara gölge düşüp üzücü olaylar yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Haksız ve nedensiz yasakçı karara rağmen Atatürkçüler ve Cumhuriyetçiler polis ile karşı karşıya getirilmiş ve ikinci bir yanlış yapılmıştır. Sayın Valimiz, bu da yetmiyormuş gibi Cumhuriyet Bayramında yürüyerek kutlamak isteyen Atatürkçüleri provokasyoncu ilan etmiş, 'Provokasyoncular Atatürkçü ise ben Atatürkçü değilim' diye basın açıklaması yapmıştır. Bu açıklama, yasakçı karardan sonra Atatürkçüleri ve Cumhuriyetçileri bir kez daha incitmiş, rencide etmiş ve üzmüştür."

ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da, tek amaçlarının Cumhuriyet Bayramı'nı coşku ile kutlamak olduğunu belirterek, askeri birliklerin geçişinin engellendikleri yönündeki açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Bayramında bir eylem ve provokasyon için toplanmadıklarını, buna rağmen kendilerini provokasyonun öznesi gibi gösterilmesini kabul etmediklerini belirten Karaca, şunları söyledi: "Eğer Cumhur olarak bayramımızı kutlamak istemek provokasyon ise evet sayın valim biz provokatörüz. Eğer düşüncemizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak provokasyon ise evet sayın valim biz provokatörüz. Eğer bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu

Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulusal Egemenliği ve Üniter Devlet yapısına göz dikenler elini kolu sallayıp gezerken sessiz kalanlara karşı sesimizi duyurmak istemek provokasyon ise evet sayın valim biz provokatörüz. Eğer Cumhura Cumhuriyet Bayramı coşkusunu çok görenler halkın tepkisine kulaklarını tıkayanlar Atatürkçü ve Cumhuriyetçi ise haklısın sayın valim biz Atatürkçü değiliz. Valisi olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ideolojisi olan Kemalizmi ilke edinenlere emniyet gücünü kullanarak müdahale etmek, bu şekilde halkın gözünde sistem dışına itmek çabasına imkan sağlamak Atatürkçü ve Cumhuriyetçilik ise haklısın sayın valim biz Atatürkçü değiliz."

Karaca'nın bu konuşması salonda bulunanlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Daha sonra soruları cevaplayan Gülizar Biçer Karaca, konuyla ilgili gerekli şikayet dilekçelerinin hazırlandığını belirterek şunları söyledi: "Hem genel merkezimizin hukukçularına danışarak, hem de yönetim kurulundan karar çıktıktan sonra ilgili makamlara vali ve o anda yaşanan olaylarla ilgili gerekli suç duyurusunda bulunacağız"

Müdahalede polisin ilk etapta cop kullanmadığını ancak daha sonra kaldırımdan yürürken ikinci müdahale ile karşılaştıklarını belirten Karaca, "Kaldırımda yürürken ikinci bir çevirme ile karşılaştık ve benim 11 yaşındaki oğlum o çevirmede cop yemek zorunda kaldı" dedi.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 15:39:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 16:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yolcu IP: 88.246.186.xxx Tarih : 5.11.2009 12:51:06

akşam konser alanındaydım,bütün denizliler cumhuriyeti coşku ile kutluyordu. ama kendini bilmez 15-20 kişilik provokatör kutlamalara gölge düşürmek istedi, ama sağ duyulu vatandaşımız bu şahıslara cevap verme ihtiyacı bile duymadı, provokatörler emellerine ulaşamadan sessizce dağıldı, Cumhuriyet, Atatürk kimsenin tekelinde değildir, bu değerlerin arkasına saklanıp ülkeyi germeyelim, ne güzel akşam Cumhuriyetimizi kutladık. sana minetterız atam bu güzel Cumhuriyeti kurduğun için