2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Afet tatbikatı sonuç raporu açıklandı

Denizli'de Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında kurumlar arası işbirliğinin sağlanması, afet planlarının güncellenmesi ve kurumlar arası hareket kabiliyetinin arttırılması amacıyla planlanan ve bir hafta süren afet tatbikatının değerlendirme sonuç raporu açıklandı.

Denizli Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Kriz Merkezi'nin grup başkanları ile ilgili personeli ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Tatbikat Değerlendirme Sonuç Raporu ve 112 Acil Çağrı ve Kriz Merkezi Mimari Projesi değerlendirildi. 28 Şubat - 06 Mart 2009 tarihleri arasında düzenlenen Afet Tatbikatı ile, bölgede meydana gelen

deprem aktivitesinin takibi, değerlendirilmesi ve alan taraması, sivil savunma arama kurtarma faaliyetleri, yangın söndürme ve sağlık hizmetleri hususlarında çalışmalar yapıldı. Tatbikata katılan tüm hizmet grupları, görev alanlarına giren konularda çalışmalarda bulundular ve sonuçlar son gün değerlendirilerek rapor haline getirildi. Ortaya çıkan 42 maddelik raporda, her kurumun kendisini ilgilendiren konularda sonuç alacak şekilde hareket edeceği belirtildi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, tatbikatta kurumlar arası eksikliklerin tespit edildiğini ve tatbikatın son derece faydalı olduğunu, görevli personel için de bir eğitim fırsatı olduğunu söyledi. Vali Erkmen, en kısa sürede kurumların rapor doğrultusunda tespit edilen eksikliklerinin giderilmesi ve olası bir afet durumunda tüm kurumların tam olarak hazır olması gerektiğini ifade etti. 112 Acil Çağrı ve Kriz Merkezi Mimari Projesi'nin de değerlendirildiği toplantıda hazırlanan taslak proje de masaya yatırıldı.

Çeşitli illerdeki kriz merkezleri de incelenerek tasarlanan proje konusundaki fikirlerini açıklayan Vali Erkmen, ortaya konan taslağın hem Kriz Merkezi hem de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni bünyesinde barındıracak olmasından dolayı tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ve ortaya çıkacak projenin, tamamen Denizli'ye özgü ve amaca tam olarak hizmet edecek şekilde tasarlanması için, ilgili tarafların tekrar bir değerlendirme yapmaları ve projeyi bu yönde hazırlamalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?